Helmikuussa Live Herringin vieraaksi saapuu elokuvaohjaaja PV Lehtinen. Lehtinen tuomaroi Pätkiä-lyhytelokuvakilpailun sekä esittelee omaa tuotantoaan torstaina 14.2. osana Arktisen Upeeta -festivaalien ohjelmaa.

Helsingissä syntynyt ja siellä edelleen asuva PV Lehtinen valmistui elokuvaohjaajaksi Aalto-yliopistosta. Hän työskentelee itsenäisenä elokuvan tekijänä ja hänellä on oma tuotantoyhtiö, CineParadiso Oy (perustettu 1999). Lehtisen elokuvia on palkittu useilla suomalaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Hänen läpimurtoelokuvansa oli Hyppääjä (2000), joka teki Tampereen lyhytelokuvajuhlilla historiaa: se voitti kaikki neljä kilpailusarjaa, mihin ei ole kyennyt yksikään toinen elokuva. Parhaillaan Lehtinen valmistelee ensimmäistä täyspitkää elokuvaansa The Fountain of a Whale.

Tekijätapaamisessa torstaina 14.2. klo 17 PV esittelee elokuvatuotantonsa avainteoksia ja kertoo tulevista suunnitelmistaan.

 

PV Lehtisen tekijätapaaminen Kampus-Kinossa torstaina 14.2. klo 17 toteutetaan yhteistyössä Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalia, osana festivaalin ohjemaa. Liput 5€. Lisätietoa ja tarkempi ohjelma Arktisen Upeeta-sivuilta: http://www.arktisenupeeta.net/?page_id=6337#pvlehtinen


Pohjoismaisen elokuvan festivaali Arktisen Upeeta järjestetään neljännentoista kerran Jyväskylässä 13.–17.2.2013. Festivaalin ohjelmisto on julkaistu verkkosivuilla osoitteessa www.arktisenupeeta.net sekä tapahtuman ohjelmalehdessä. Lippuja ja festivaalipasseja voi ostaa ennakkoon Videodivarista (Kauppakatu 4) 12.2. saakka.

AU_logo_2012