Myötätunnon kautta uuteen ihmisyyteen

Pixelache Festival 2016 ‘Interfaces for Empathy’ vierailee Jyväskylässä

1090095-petri_verkkoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuva: Petri Ruikka

Miltä maailma näyttää toisen silmin? Millaista on empaattinen kaupankäynti? Entä miltä maistuu ihmis-hiki hyönteiselle? Taide- ja kulttuurifestivaali Pixelache Festival 2016 – ’Interfaces for Empathy’:n ohjelmaa saapuu Jyväskylään 14.-16.10. Festivaali järjestettiin syyskuussa Helsingissä ja se luotasi ihmisen mahdollista empaattisempaa suhdetta kokonaisiin elonkehiin.

Various Artists matkaa Belgiasta Helsingin kautta Jyväskylään käyden kauppaa matkalla ja pohtien kaupan kohteiden arvoa sekä sen osapuolten myötätuntoa. Matkan pohjalta syntyvä Saudade de Europa -teos on esillä Galleria Hopassa. Myöhemmin syksyllä matka jatkuu vielä kohti Rovaniemeä, missä teos on esillä Polarized! Vision 2016 -festivaallilla. Lue lisää: www.liveherring.org/various-artists-saudade-de-europa

Various Artists: Saudade de Europa
Galleria Hoppa, Kauppakatu 8
Avajaiset pe 14.10. klo 17:30 – 20:00 (avajaiset jatkuvat Taidemuseolta) ja avoinna la-su 15.-16.10. klo 11:00 – 18:00

Centre for Genomic Gastronomy tarjoilee ruoka-annoksia, jotka tekevät meistä houkuttelevampia hyönteisille kokeellisessa ravintolassaan nimeltä To Flavour Our Tears. Ravintola on perustettu viikonlopun ajaksi Jyväskylän Taidemuseoon.
Lue lisää: www.liveherring.org/the-centre-for-genomic-gastronomy

Genomic Gastronomy: To Flavour Our Tears
Jyväskylän taidemuseon Holvi, Kauppakatu 23
Avajaiset pe 14.10. klo 16.30-17.30 ja avoinna la-su 15.-16.10. klo 11:30 – 17:00

Channel Surfers kutsuu leikkisälle matkalle rikkomaan kohtaamiskykyjemme rajoja. Osallistujat kulkevat käyttäen erityisiä Channel Surfers -laseja, jotka estävät heitä havainnoimasta maailmaa omien silmiensä läpi. Laseissa oleva televisio poimii kuitenkin videokuvaa muiden osallistujien laseissa olevista kameroista. Surffaus on mahdollista Jyväskylän kaupungin kirjastossa.
Lue lisää: www.liveherring.org/channel-surfers

Channel Surfers
Jyväskylän kaupungin kirjasto, pieni luentosali, Vapaudenkatu 39–41
Avoinna la 15.10 klo 11:00 – 15:30

Emotion Hackdayssa selvitetään, miten teknologiaan voidaan luoda lisää empatian mahdollistavia kerroksia. Kyseessä on ilmainen ja käytännönläheinen työpaja, johon ei tarvita aiempaa kokemusta esim. ohjelmoinnista. Emotion Hackday tapahtuu Suomen käsityön museossa.

Emotion Hack Day -työpajan sisältö keskittyy on yleiseen tunneteknologiakatsaukseen, jossa tehdään hands-on kokeiluja erilaisilla teknologioilla, kuten kasvojentunnistuksella ja fysiologisilla mittareilla. Lisäksi mietitään esimerkkien kautta tunteiden välittymistä liikkeen ja äänen kautta. Lisäksi työpajassa tehdään idea/paperiprototyyppejä osallistujia kiinnostavista projekteista, jotka käyttävät hyväkseen tunneteknologiaa ja liittyvät esimerkiksi empatiaan, tunnetieteeseen ja tunteiden välittymiseen. Toki osallistujat saavat myös käyttää teknologiaa ideoissaan, jos heillä on tähän mahdollisuus. Lue lisää: www.liveherring.org/nemo-emotion-hack-day

ILMOITTAUDU mukaan työpajaan osoitteessa: festival.pixelache.ac/posts/nemo-emotion-hack-day-jyvaskylassa

Emotion Hackday
Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25
Työpaja la 15.10. klo 11:30 – 17:00

Kaikkiin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Tapahtumia tukee Opetusministeriö, Helsingin kulttuurikeskus, Koneen säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus. Jyväskylässä tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon ja Suomen käsityön museon kanssa.

 

PA_dots_logo

 

Pixelache on emergentin, elektronisen ja ekologisen taiteen, kriittisen muotoilun, tutkimuksen ja aktivismin monialainen foorumi Helsingissä. Pixelache järjestetään tänä vuonna 15. kertaa ja se on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista eurooppalaisista poikkitieteellisistä ja -taiteellisista festivaaleista.

Osana vuoden 2016 toimintaa Pixelache toteuttaa yhteistyössä jyväskyläläisen Live Herring ry:n ja rovaniemeläisen Pohjoisen mediakulttuuriyhdistys Magneetti ry:n kanssa Pikseliähky-festivaalin tapahtumia Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Lisätietoja pixelache.ac  tai festival.pixelache.ac

 

Live Herring -logo

 

 

Live Herring ry on Jyväskylässä toimiva (uus)mediataiteen ja -kulttuurin edistämiseen keskittynyt yhdistys. Yhdistys on toteuttanut Mediataide kartalle -projektia vuoden 2015 alusta Suomen Kulttuurirahaston apurahan mahdollistamana. Valtakunnallisen projektin tavoitteena on mediataiteilijoiden työskentelymahdollisuuksien ja mediataideteosten esitysmahdollisuuksien luominen ja parantaminen erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella. Lisätietoja liveherring.org

 

Lisätietoja

Soile Ollikainen
Live Herring ry
projektikoordinaattori, Mediataide kartalle -projekti
info (a) liveherring.org
puh. 050-3053540

Mari Keski-Korsu
Pixelache 2016 festivaalijohtaja
mkk (a) pixelache.ac
040 506 5871

Petri Ruikka
Pixelache 2016 festivaalijohtaja
petri (a) pixelache.ac
044 550 5078