PA_dots_logo

Live Herring -logo

 

 

 

 

 

Pixelache-festivaali kiertää Suomea ja vierailee Jyväskylässä Yläkaupungin Yö -festivaaleilla lauantaina 21. toukokuuta. Vierailun ohjelma laajenee myös Petäjävedelle ja se pohjautuu syyskuussa 2015 Helsingissä järjestettyyn Pixelache 2015 Living Spaces -festivaaliin, joka tutki kulttuurillisen hajauttamisen tematiikkaa.

Living Spaces -festivaalin ohjelmistosta Jyväskylässä esiintyy äänitaiteilija murmer (Viro/USA) ‘Echo Surveys’ -ääniperformanssillaan Taavettilan riihessä klo 17-18. Kaikki performanssissa kuultavat äänet joko tuotetaan performanssissa tilasta löytyneistä materiaaleista tai on äänitetty tilassa tapahtuneessa ennakkotyöskentelyssä ja – tutustumisessa. Työskentelyssään Murmer haluaa ylläpitää ainutlaatuisen ja suoran yhteyden tilaan ja yleisöön sekä säilyttää performanssiin kuuluvan riskielementin. Esityksen voi kokea kokonaan, mutta muoto sallii myös lyhyempiä vierailuja esitystilassa.

MURMER London Nov 21

 

Kuvataiteilijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa toteuttavat ja ohjaavat (S)low communication -taidetyöpajan Toinilan taidepolulla Petäjävedellä klo 12-15. Kaikille avoimessa low tech -taidetyöpajassa pohditaan kommunikaatiota ja viestien vääristymistä. Työpajassa rakennetaan Toinilan taidepolulle omat yhteydenpitovälineet ja niiden verkosto kierrätysmateriaalia hyväksikäyttäen.

J&B Toinila (3)

 

Patrick McGinley (murmer) sekä Johanna Juvonen ja Biagio Rosa kertovat työstään ti-la 2016 -galleriassa samana iltana klo 19-21. Tämän lisäksi Pixelache-festivaalin 2015 johtaja John Fail kertoo Living Spaces -festivaalista ja festivaalijohtajat vuodelle 2016 Mari Keski-Korsu ja Petri Ruikka kertovat tulevasta Interfaces for Empathy -festivaalista, joka tuo lisää teoksia Jyväskylään syksyllä 2016.

Ääniperformanssi, taidetyöpaja ja vierailun muu ohjelma toteutetaan yhteistyössä Live Herring ry:n, Yläkaupungin Yö –festivaalin, Petäjäveden kunnan ja ti-la 2016 -gallerian kanssa. Live Herring ry tuottaa Johanna Juvosen ja Biagio Rosan (S)low communacation -työpajan osana Mediataide kartalle -projektia.

 

Tarkemmat tiedot ohjelmasta:

Klo 12-15 Johanna Juvosen ja Biagio Rosan (S)low communication -taidetyöpaja Toinilassa Petäjävedellä (Koulutie 8, Petäjävesi)
Työpaja on maksuton ja se soveltuu myös lapsille, mutta alle 7 -vuotiaat voivat osallistua vain huoltajan seurassa. Työpajaan mahtuu 20 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan s-postilla info(a)liveherring.org tai puhelimella 050 -3053540 viimeistään 20.5. Työpajaan pyritään järjestämään tarvittaessa yhteiskuljetuksia Jyväskylästä. Lue lisää työpajasta: www.liveherring.org/johanna-juvosen-ja-biagio-rosan-slow-communication-tyopaja-toinilan-taidepolulla-petajavedella-21-5

klo 17-18 Äänitaiteilija murmerin  (Viro/USA) Echo Surveys -ääniperfomanssi Taavettilan riihessä (Seminaarinkatu 15, Jyväskylä)

Klo 19-21 Taiteilijat ja Pixelache esittäytyvät ti-la 2016 -galleriassa (Kauppakatu 19, Jyväskylä)

Pixelache on emergentin, elektronisen ja ekologisen taiteen, kriittisen muotoilun, tutkimuksen ja aktivismin monialainen foorumi Helsingissä. Pixelache-festivaali järjestetään tänä vuonna 15. kertaa 22.-25.9. ja se on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista eurooppalaisista poikkitieteellisistä ja -taiteellisista festivaaleista.

Murmer vuoden 2015 festivaalin ohjelmasta esiintyy myös Rovaniemellä  7. toukokuuta. Vierailu Rovaniemelle toteutetaan yhteistyössä Magneetti ry:n kanssa. Yhteistyö sekä Live Herringin että Magneetin kanssa jatkuu jälleen syksyllä 2016, kun Pixelache ‘Interfaces for Empathy’ -festivaali tuo ohjelmistoaan sekä Jyväskylään että Rovaniemelle. Tapahtumia tukee Suomen Kulttuurirahasto.

 

Lisätietoja
Tapahtumista: www.pixelache.ac/posts/pixelache-satellites-in-rovaniemi-and-jyvaskyla
Pikseliähkystä www.pixelache.ac
Live Herringistä www.liveherring.org

 

Tiedustelut

Soile Ollikainen
Live Herring ry
projektikoordinaattori, Mediataide kartalle -projekti
info(a)liveherring.org
puh. 050-3053540

Petri Ruikka
Pikseliähky koordinaattori ja 2016 festivaalijohtaja
petri(a)pixelache.ac
puh. 044-5505078