Live Herring -työryhmä / Keski-Suomen taidetoimikunta ja Jyväskylän taidemuseo järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa lyhytelokuvatyöpajakiertueen syksyllä 2012. Työpajojen tarkoituksena on toteuttaa maksimissaan kolmeminuuttinen lyhytelokuva teemalla Elämäni Kuva.

Työpajat järjestetään ilmaisia ohjelmistoja käyttäen, mikä mahdollistaa osallistujien omien kannettavien tietokoneiden käytön. Tämän toivotaan kannustavan työskentelyn jatkamiseen myös ohjattujen pajojen ulkopuolella.

Työpajapaikkakunnat ja toteutusajankohdat:
15.9. Jämsä – Nuorisotila Bunkkeri, Keskuskatu 5, klo 10–18
28.–29.9. Jyväskylä – Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, pe 17–20, la 12–17
26.–27.10. Hankasalmi – Monitoimitalo, ATK-luokka, Kirkkotie 3, pe 17.30–20.45, la 13–16.15
10.11. Joutsa – Taidelaitos Haihatus, Jousitie 68–70, klo 10–18
1.12. Viitasaari – Nuorisotalo, Koulukuja 8, klo 10–18. Huomaa muuttunut ajankohta!

Yhteistyössä Jämsän nuorisotoimi, Viitasaaren vapaa-aikatoimi, Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Hankasalmen kulttuuritoimi ja Hankasalmen kansalaisopisto sekä Taidelaitos Haihatus.

Työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Työpajan kesto on noin kahdeksan tuntia. Työpajassa tutustutaan ensin elokuvan käsikirjoittamiseen, jonka jälkeen ideoidaan omat lyhytelokuvat, joko dokumentit tai fiktiot. Ohjaaja antaa kuvauksien aluksi ohjeita ja vinkkejä kuvauksiin, jonka jälkeen lyhytelokuvat kuvataan ryhmissä tai yksin. Kuvausten jälkeen tutustutaan editointiin Movie Maker -ohjelmalla ja editoidaan omat lyhytelokuvat. Editointi voi jatkua omatoimisesti.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa harrastuneisuutta. Mukaan voit halutessasi ottaa oman videokuvaa tallentavan kameran sekä kannettavan tietokoneen, josta löytyy Windows Movie Maker -editointiohjelma (ladattavissa ilmaiseksi).

Ohjaajana toimii elokuva- ja mediakasvattaja Sisko Vähämäki (medianomi AMK).

Työpajojen tarkoituksena on:
• Kannustaa oman lähiympäristön hahmottamiseen audiovisuaalisin keinoin
• Tarjota matalan kynnyksen kanava toteuttaa omia audiovisuaalisia tuotantoja ammattilaisen opastuksella
• Lisätä aktiivisten harrastajien ja itsenäisten tekijöiden määrää opettamalla laitteisto- ja ohjelmistokäyttöä
• Edistää elokuva- ja mediakulttuuria Keski-Suomessa tukemalla asukkaiden omaa harrastuneisuutta
• Kerätä dokumentaatiota nykypäivän Keski-Suomesta
•Toimivan ja monistettavissa olevan työpajamallin kehittäminen

Työpajat ovat osa Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvaprojektia, jonka puitteissa järjestetään keskisuomalaisia lyhytelokuvatuotantoja esittelevä lyhytelokuvakilpailu. Pätkiä -kilpailuaika on 1.10.–31.12.2012.

Ilmoittaudu Viitasaaren, Jyväskylän ja Joutsan työpajoihin osoitteessa www.ksek.fi/tyopajat/tyopajakalenteri Hankasalmen työpajaan ilmoittautuminen Hankasalmen kansalaisopiston kautta, Jämsän työpajaan ei avointa ilmoittautumista.

Mukaan jokaiseen työpajaan mahtuu kymmenen ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Lisätietoja saatavilla osoitteessa http://patkia.wordpress.com/patkia-tyopajat