Vuoden viimeinen Mediataide kartalle -uutiskirje tarjoaa kootusti kuulumisia projektin syyskauden tapahtumista sekä kurkistuksia ensi kevään suunnitelmiin.

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta Mediataide kartalle -projektin ja Live Herring ry:n kaikille yhteistyötahoille. Rauhallista ja rentouttavaa joulua sekä iloa tulevaan vuoteen!

Live Herring ja Mediataide kartalle -projektitoimisto ovat joululomalla 22.12.2015 -3.1.2016.

 

Av-laitteistopankki -konseptointi on julkaistu

Live Herring ry toteutti osana Mediataide kartalle -projektia kesän ja syksyn aikana Laitteistopankkimallin konseptointityön. Työstä vastasi tuottaja Miia Huttunen ja se toteutettiin yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon kanssa AVEK:n yhdistykselle myöntämän CreaDemo -konseptointituen avulla.

 Projekti käynnistettiin nimellä Laitteistopankki. Konseptointivaiheen jälkeen nimi päätettiin kuitenkin muuttaa mallin yleishyödyllisiä tavoitteita, lähtökohtia ja toiminnan luonnetta paremmin kuvaavaksi Laitelainaamoksi. Ladattavissa olevassa konseptointidokumentissa käytössä on vielä vanha nimi.

Konseptin rakentamista varten koottiin Keski-Suomen alueen toimijoista työryhmä, joka osallistui asiantuntijaroolissa konseptin kehittämiseen. Lisäksi konseptoinnissa on huomioitu Tampereen taidemuseon edustajien kanssa käydyt kommentointikeskustelut projektin alku- ja loppuvaiheissa. Live Herring kiittää lämpimästi kaikkia konseptointityöhön osallistuneita!

Lisätietoja: www.liveherring.org/laitelainaamokonsepti-on-valmistunut

 

Laitelainaamotoiminnan testaus Keski-Suomessa käynnistyy joulukuussa

Live Herring ry jatkaa Laitelainaamo-mallin kehittämistä ja käynnistää yhteistyössä Keski-Suomen alueen toimijoiden kanssa joulukuussa 2015 ensimmäisen, kevennetyn testausjakson osana Mediataide kartalle -projektia. Kevennetyn testausprojektin tavoitteena on selvittää mallin käyttöastetta sekä malliin mahdollisesti liittyviä ongelmakohtia jatkokehittelyä varten. Samalla aloitetaan varsinaisen toiminnan pilotoinnin suunnittelu. Testaus käynnistetään hyvin pian ja siitä tiedotetaan projektin verkkosivuilla ja erikseen projektin kohderyhmille.

Näyttelycafé-yhteistyö Suomen Museoliiton kanssa

IMG_20151103_132930

 

 

 

 

 

 

 

Mediataide kartalle -projekti ja Live Herring ry olivat mukana yhtenä yhteistyökumppanina Suomen Museoliiton syksyn 2015 Näyttelycafé-tapahtuman järjestämisessä. Tapahtuma järjestettiin 3.-4.11. Hämeenlinnassa ja toisen päivän ohjelmassa oli mm. tutustuminen Hämeenlinnan taidemuseossa esillä olleisiin Eija-Liisa Ahtilan ja Mika Taanilan näyttelyihin. Mediataide kartalle -projekti osallistui tapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen osana tapahtumaa järjestetyn AV-mestari Olli Huttusen vetämän koulutusosuuden osalta.

IMG_20151103_112103

 

 

 

 

 

 

 

Mediataide kartalle -projekti ja Olli Huttunen ovat suunnitelleet yhteistyössä jatkoa koulutukselle ja keväälle 2016 on suunnitteilla erityisesti av-teknologian käyttöön ja mediataiteen esittämiseen taidemuseoissa keskittyvä koulutus. Lisätietoja koulutuksesta julksitaan alkukeväästä.


Mediataiteen työkalut -työpaja Rovaniemellä 2.-5.11.

Vitus_2015_Magneetti (8)

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Arttu Nieminen

Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetti ry järjesti yhteistyössä Mediataide kartalle -projektin ja Live Herring ry:n kanssa eri alojen taiteilijoille suunnatun Mediataiteen työkalut -työpajan Rovaniemellä 2.-5.11.2015. Työpajaan oli avoin haku, jossa eri alojen taiteilijoilta haettiin teosideoita ja luonnoksia, jotka voisivat hyötyä mediataiteen metodeista tai vaativat kehittyäkseen mediataiteilijan mentorointia. Taiteilijoille ja teoksille tarjottiin esiintymis- tai esittämismahdollisuus poikkitaiteellisen Vitus-festivaalin yhteydessä Rovaniemellä 6.11.

Teosehdotuksia tai mentorointihakemuksia tuli kolmelta tekijältä tai työryhmältä.  Työpajan ohjaajina toimivat Petteri Putkinen ja rovaniemeläinen mediataiteilija Arttu Nieminen. Yhdessä taiteilijoiden kanssa he muodostivat työryhmän, jossa kaikkien teoksia kehitettiin yhdessä.

Mediataiteen työkalut -projektin kautta tavoitteena oli tukea mentorointiin perustuvan ohjauksen kautta eri alojen taiteilijoiden mahdollisuutta mediataiteen työkalujen käyttöön ja mediataiteen välineiden omaksumiseen. Mediataide kartalle -projektissa aiemmin julkaistua Teknologiamentorointi-mallia täydennetään pilotoinnin pohjalta: www.liveherring.org/wp-content/uploads/2015/03/teknologiamentorointi_malli.pdf Täydennys julkaistaan kevään 2016 kuluessa Mediataide kartalle -projektin verkkosivuilla.

Lue lisää: www.liveherring.org/mediataiteen-tyokalut-tyopaja-rovaniemella-2-5-11

 

Käsityökoulu Robotin elektronisen askartelun opas

Käsityökoulu Robotin tekemä elektronisen askartelun opas julkaistiin marraskuun puolivälissä. Materiaalin on suunnitellut ja toteuttanut Käsityökoulu Robotti ja Käsityökoulu Robotti vastaa materiaalin sisällöstä. Opas on tuotettu yhteistyössä Live Herring ry:n kanssa osana Mediataide kartalle -projektia.

”Sähkö ja elektroniikka ovat keskeinen osa jokapäiväistä elämäämme, mutta harvoin pysähdymme pohtimaan niitä. Käsityökoulu Robotin opas antaa matalan kynnyksen elektronisen askartelun malleja, ja sitä kautta vastaamaan kysymyksiin siitä, mitä sähkö oikein onkaan ja miten elektroniikka toimii. Opas on erityisesti suunnattu työskentelyyn varhaiskasvatus- ja alkuopetusikäisten kanssa, mutta sopii mainiosti myös isommillekin. Opas on ensiaskel aktiiviseen tutkimusretkeen sähkön ja elektroniikan maailmaan ja toimii mainiona media- ja taidekasvatusmateriaalina oppiainerajoja rikkoen!”

Lue lisää: www.liveherring.org/elektronisen-askartelun-opas

Lataa opas täältä: www.kasityokoulurobotti.fi/wp-content/uploads/2014/06/Robo1_elektroniikkaa_ja_askartelua.pdf

 

Live Herring 10 v

12227221_832851246813073_1526566552542577412_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Live Herring -toiminta täytti marraskuussa 10 vuotta. Live Herring -työryhmän toiminta alkoi marraskuussa 2005, jolloin työryhmä järjesti ensimmäisen Elävä Silakka -tapahtuman osana Arktisen Upeeta -festivaalia. Muutaman pienimuotoisen nettitaidetapahtuman jälkeen ryhmä on järjestänyt erikokoisia pienempiä tapahtumia, Live Herring -mediataidetriennaalia ja toiminut viisi vuotta elokuva- ja mediakulttuurin läänintaiteilijana Keski-Suomessa. Tällä hetkellä Live Herring ry:n suurimpana projektina on valtakunnallinen Mediataide kartalle -projekti.

Päivi Hintsanen muisteli blogi-kirjoituksessaan, mitä kymmenen vuotta sitten tapahtui ja mistä kaikki sai alkunsa: http://sanasto.blogspot.fi/2015/10/live-’herring-10-v-yrs.html

IMG_20151114_124844

 

 

 

 

 

 

 

Kymmenettä toimintavuotta juhlistetiin tapahtumapäivän merkeissä lauantaina 14.11. Jyväskylän taidemuseossa. Päivää Jyväskylään saapuivat kanssamme viettämään Brains on Art -kollektiivi BRAIN POETRY -runogeneraattorin kanssa sekä Käsityökoulu Robotti, joka toteutti osana päivän ohjelmaa PIIRTOROBOTTI-pajan. Työpajan yhteydessä julkaistiin Käsityökoulu Robotin suunnittelema ja toteuttama tiede- ja taidekasvatusta yhdistävä elektronisen askartelun oppimateriaalipaketti, jonka tuotettiin yhteistyössä Mediataide kartalle -projektin / Live Herring ry:n kanssa.

Lisätietoja ja tunnelmia tapahtumasta: www.facebook.com/events/535798843241240

 

BUBBLING UNDER

 

Pikseliähky-satelliittitapahtumat Jyväskylässä ja Rovaniemellä loppukeväällä 2016

Pikseliähky, Mediataide kartalle -projekti / Live Herring ry ja Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetti ry toteuttavat keväällä Pikseliähky-satelliittitapahtumat Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Satelliittitapahtumat perustuvat Pikseliähkyn vuoden 2015 Living Spaces -festivaaliin, joka tutki kulttuurillisen hajauttamisen tematiikkaa monimuotoisesti ympäri Helsinkiä.

Live Herring ry osallistuu Jyväskylässä toteutuvaan pilotti-satelliittitapahtumaan mm. toteuttamalla Living Spaces -teemaa paikallisesta näkökulmasta hahmottavan teoksen tai projektin. Alueellisen teoksen toteuttajiksi on kutsuttu Jyväskylässä asuva kuvataiteilijatyöpari Johanna Juvonen ja Biagio Rosa.

Johanna ja Biagio vierailivat Pikseliähky -festivaalilla syyskuussa 2015 ja suunnittelevat festivaalivierailun pohjalta teoksen tai projektin, joka toteutetaan Keski-Suomessa osana pilotti-tapahtumaa. Lue täältä Johannan ja Biagon kokemuksista Pikseliähky-festareilla: www.liveherring.org/kokemuksia-pikseliahky-15-festivaleilta

 

Lisätietoja:

Soile
Live Herring ry
puh. 050-3053540
s-posti: info@liveherring.org