Mediataide kartalle -projektissa eletään nyt vauhdikkaita aikoja. Tänä viikonloppuna vieraanamme Jyväskylässä on Pixelache ‘Interfaces for Empathy’ -festivaali. Lisäksi minikiertueprojektiin valittu taiteilija Steve Maherin Heavy Metal Detector on Tour -projekti vierailee lokakuun aikana Lappeenrannassa ja Kajaanissa.

PIXELACHE FESTIVAL 2016 ‘INTERFACES FOR EMPATHY JYVÄSKYLÄSSÄ ja ROVANIEMELLÄ

Pixelache Festival 2016 ‘Interfaces for Empathy’ vierailee Jyväskylässä 14.-16.10. Vierailu tuo Jyväskylään neljä ohjelmaosuutta, jota tutkivat mm. miltä maailma näyttää toisen silmin, millaista on empaattinen kaupankäynti, miten teknologiaan voidaan luoda lisää empatian mahdollistavia kerroksia ja miltä maistuu ihmishiki hyönteiselle.

Pixelache Festival 2016 – ‘Interfaces for Empathy’ luotaa ihmisen mahdollista empaattisempaa suhdetta kokonaisiin elonkehiin. Festivaali järjestettiin syyskuussa Helsingissä ja se vierailee Jyväskylässä 14.-16.10. Rovaniemellä vierailu toteutuu 4.-6.11.  Lue lisää Jyväskylän vierailusta: www.liveherring.org/pixelache-2016-jyvaskylassa

Tapahtumat toteuttavat yhteistyössä Pixelache/Piknik Frequency, Live Herring ry / Mediataide kartalle -projekti sekä Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys  Magneetti ry. Tapahtumia tukee Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, Opetusministeriö, Helsingin kulttuurikeskus ja Koneen säätiö. Jyväskylässä tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon ja Suomen käsityön museon kanssa.

MINIKIERTUE KÄYNNISTYY 20.10. LAPPEENRANNASTA

Minikiertueen teosvalintaa helpottamaan Live Herring ry toteutti kesäkuussa avoimen teoshaun: www.liveherring.org/avoin-teoshaku-minikiertue Valintaprosessiin osallistui kaikkiaan kymmenen teos- tai projektiehdotusta yhdeksältä taiteilijalta tai työryhmältä. Valinnan teki työryhmä, johon kuului Live Herring ry:n sekä Kajaanin taidemuseon edustajia. Lämmin kiitos kaikille teoshakuun osallistuneille taiteilijoille.

Kiertueelle on valittiin taiteilija Steve Maherin Heavy Metal Detector on Tour -projekti ja se käynnistyy 20.10. Lappeenrannasta, jonka jälkeen se vierailee ainakin Kajaanissa 30.10. Heavy Metal Detector -kaupunkikävelyillä tutkitaan ympäristöä taiteilijan “tuunaamien” metallinpaljastimien kanssa. Havaitessaan ympäristöstä metalliesineitä tai -elementtejä metallinpaljastimet soittavat tavanomaisen hälytysäänen sijaan kaupunkilaisten tai  suomalaisten metalliyhtyeiden kappaleita.

Heavy Metal Detector -projektin tuotannosta on vastannut m-cult ry yhteistyössä Steve Maherin kanssa. Projekti tuotettiin m-cultin yhteisöllisen mediataiteen taiteilijaresidenssissä keväällä 2016. Residenssiohjelma tuotetaan osana Collaborative Arts Partnership Programme -verkostoa ja Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -taidepilotteja.

Minikiertueprojektin tuottaa Live Herring ry ja projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta. Projektin alueellisina yhteistyökumppaneina toimivat Kajaanissa Kajaanin taidemuseo sekä Lappeenrannassa Kaakon taide. Live Herring toteuttaa minikiertueen osana Mediataide kartalle -projektia, jota on tukenut Suomen kulttuurirahasto.

Lue lisää: www.liveherring.org/heavy-metal-detector-on-tour-lappeenrannassa ja www.kajaani.fi/fi/palvelut/steve-maherin-heavy-metal-detector-on-tour-kajaanissa

 

Lisätietoja:

Soile Ollikainen
projektikoordinaattori, Mediataide kartalle -projekti
Live Herring ry
info(a)liveherring.org
puh. 050-3053540