Kulunut kevät on vierähtänyt kiireisissä merkeissä. Mediataide kartalle -projektin kesäiseen uutiskirjeeseen onkin koottu projektin koko kevään kuulumisia.

Keskeisin uutinen on Mediataide kartalle -projektin  jatkuminen vuoden 2016 loppuun. Päätimme pidentää projektin kestoa syksylle ja vuoden lopulle ajoittuneiden projektien johdosta.

Loppuvuoden aikana toteutetaankin ainakin suunnitellut projektit, joista osaa koskien uutisia alla, sekä  julkaistaan loput projektin toiminnan myötä syntyneet mallit. Lisäksi järjestetään projektin loppuseminaari, josta tiedotamme lisää heti alkusyksystä.

Avoin teoshaku minikiertueelle. Ehdota 20.6. mennessä mediataideteosta, -projektia tai -työpajaa!

Live Herring ry tuottaa syksyllä 2016 kahdella tai kolmella paikkakunnalla Suomessa toteutettavan mediataideteoksen, -esityksen tai -työpajan minikiertueen. Etsimme nyt ehdotuksia minikiertueella esitettäväksi teokseksi tai toteutettavaksi työpajaksi tai projektiksi avoimen teoshaun kautta. Avoin haku päättyy 20.6.2016.

Valittavalle taiteilijalle tai työryhmälle maksetaan teoksen tai projektin toteuttamisesta erikseen sovittava esityskorvaus tai toteutuspalkkio (huomaa ehdotus korvauksesta tai palkkiosta hakulomakkeessa). Lisäksi Live Herring ry vastaa taiteilijan tai työryhmän matkakustannuksista sekä teoksen tai projektin toteutuksen kustannuksista erikseen sovittavalla tavalla. Ehdotusta tehtäessä kannattaa huomioida, että projektin toteutusbudjetti on rajallinen.

Teosvalinnan suorittaa Live Herring ry yhteistyössä alueellisten yhteistyökumppanien edustajien kanssa. Valintatyöryhmä hyödyntää valinnassa teoshakua, mutta se voi tarvittaessa kutsua teoksen, projektin tai työpajan toteutettavaksi minikiertueella myös teoshaun ulkopuolelta.

Itse minikiertueesta lisätietoja julkaisemme lisätietoja heti alkusyksystä. Projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta.

Osallistu hakuun täyttämällä hakulomake OpenCurat-järjestelmässä osoitteessa: Liveherring.opencurat.com
Tarkemmat hakuohjeet ja lisätietoja: www.liveherring.org/avoin-teoshaku-minikiertue

Laitelainaamo-toiminnan testaus jatkuu vuoden loppuun

 

NETTIVERSIOlaitelainaamo_2

Laitelainaamo-toiminnan testaus jatkuu Live Herring ry:n toteuttamana Keski-Suomessa vuoden 2016 loppuun. Testausvaiheen toiminta käynnistyi viime vuoden lopussa. Lisätietoja Laitelainaamon testausvaiheen toiminnasta: www.liveherring.org/mediataide-kartalle/laitelainaamo-testaus

Kokeilu on lähtenyt käyntiin hyvin ja lainauksia on tapahtunut jo sen verran, että olemme päässeet arvioimaan toimintaa projektin yhteistyöryhmän kanssa. Lainauksia muun muassa digitaalisen kulttuurin tapahtuman, nuorten taideviikon taidenäyttelyn sekä nykytaidenäyttelyiden toteuttamiseen. Lainatuimpia laitteita ovat olleet projektorit, mediasoittimet ja valkokankaat. Kaikkiaan lainauksia on tehty n. 40 kappaletta ja lainaajina on ollut 8 eri tahoa.

Olemme keränneet palautetta Laitelainaamoa käyttäneiltä ja kaikki palvelua käyttäneet mainitsivat olevansa tyytyväisiä. Kysymykseen toiminnan merkityksestä lainaajat vastasivat mm. seuraavasti:

“Merkittävä. Lainaamamme valkokangas ja projektori olivat tapahtumassamme suuressa roolissa, joita ilman olisimme olleet selkeästi köyhempi kokemus vierailijoille.”

“Merkitys on suuri. Kolmannen sektorin toimijoille halvat käyttökulut ja toisaalta av-laitteiston saatavuus kaupungissa on välttämätöntä monipuolisen toiminnan pyörittämisen kannalta.”

“Oli todella kätevää saada nopealla varoitusajalla mediasoitin ja näyttö lainaan. Näyttelyn videoteos olisi todennäköisesti muuten jäänyt laittamatta esille, koska tekijällä ei ollut laitteistoa sen esittämiseen eikä meillä olisi ollut mahdollisuutta saada niitä nopeasti mistään muualta.”

Saamissamme kehitysehdotuksissa on toivottu esimerkiksi sopimus- ja varauskäytänteiden virtaviivaistamista ja jouhevoittamista. Muun muassa näihin keskitytäänkin jatkon suunnittelussa ja olemme jo nyt sopineet pienistä käyttösääntöjen muutoksista, joiden tavoitteena on nimenomaan jouhevoittaa toimintaa. Lisäksi olemme sopineet laitekohtaisen lainaussopimuksen tekemisestä sähköisenä.

Lisätietoja: www.liveherring.org/laitelainaamon-testausvaiheen-toiminta-jatkuu-vuoden-2016-loppuun-asti

Pixelache-festivaali kävi kylässä

Pixelache-festivaali vieraili toukokuussa Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Jyväskylän vierailu toteutui 21.5. Yläkaupungin Yö -festivaalin yhteydessä. Vierailu pohjautui syyskuussa 2015 Helsingissä järjestettyyn Pixelache 2015 Living Spaces -festivaaliin, joka tutki kulttuurillisen hajauttamisen tematiikkaa. Rovaniemellä Pixelache vieraili 7. toukokuuta ja vierailu toteutettiin yhteistyössä Magneetti ry:n kanssa.

Osana vierailun ohjelmaa Jyväskylään saapui esiintymään Living Spaces -festivaalin ohjelmasta äänitaiteilija murmer (Viro/USA) ‘Echo Surveys’ -ääniperformanssillaan. Hän toteutti performanssin Jyväskylän keskusta-alueen vanhimmassa rakennuksessa, Taavettilan Riihessä.

IMG_20160521_174138

Kuva: Petri Ruikka

Toisena osana vierailun ohjelmaa jyväskyläläiset kuvataiteilijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa toteuttivat (S)low communication -taidetyöpajan Toinilassa Petäjävedellä. Kaikille avoimessa low tech -taidetyöpajassa pohdittiin kommunikaatiota ja viestien vääristymistä. Työpajassa rakennettiin Toinilan taidepolulle omat yhteydenpitovälineet ja niiden verkosto kierrätysmateriaalia hyväksikäyttäen.

Johanna Juvonen ja Biagio Rosa vierailivat Pixelache-festivaaleilla syyskuussa 2015. (S)low Commucation -työpaja syntyi vierailun innoittamana. Lue lisää vierailusta täältä: www.liveherring.org/kokemuksia-pikseliahky-15-festivaleilta

1464002902101

(S)lowcommunication_2

 

 

 

 

 

Kuvat: Soile Ollikainen ja Petri Ruikka

Lisäksi Patrick McGinley (murmer) sekä Johanna Juvonen ja Biagio Rosa kertoivat työskentelystään ti-la 2016 -galleriassa samana iltana. Samassa tilaisuudessa Pixelache -festivaalin 2015 johtaja John Fail esitteli Living Spaces -festivaalin ja festivaalijohtajat vuodelle 2016 Mari Keski-Korsu ja Petri Ruikka kertoivat tulevasta Interfaces for Empathy -festivaalista, joka tuo lisää teoksia Jyväskylään syksyllä 2016.

pxelache_esittely_john_kuvaaja_petri

IMG_20160521_215637

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Petri Ruikka

Ääniperformanssi, taidetyöpaja ja vierailun muu ohjelma toteutettiin yhteistyössä Pixelache-festivaalin, Live Herring ry:n, Yläkaupungin Yö -festivaalin, Petäjäveden kunnan ja ti-la 2016 -gallerian kanssa. Murmerin vierailua Jyväskylään ja Rovaniemelle tuki Pohjoismainen kulttuuripiste. Live Herring ry tuotti Johanna Juvosen ja Biagio Rosan (S)low communication -työpajan osana Mediataide kartalle -projektia.

Jyväskylän  Pixelache-vierailun tapahtumiin osallistui kaikkiaan yli 2oo henkilöä. Lämmin kiitos taiteilijoille, kaikille yhteistyötahoille ja yleisölle onnistuneesta viikonlopusta! Tunnelmia tapahtumista: www.facebook.com/Toinila, www.instagram.com/pixelache, twitter.com/Live_Herring

Lue lisää: livingspaces.pixelache.ac/posts/pixelache-satellites-in-rovaniemi-and-jyvaskyla tai www.liveherring.org/pikseliahky-festivaali-vierailee-jyvaskylassa
Lisätietoja (S)low Communication – työpajasta: www.liveherring.org/johanna-juvosen-ja-biagio-rosan-slow-communication-tyopaja-toinilan-taidepolulla-petajavedella-21-5

Live Herring kesälomailee heinäkuun ja elokuun alun

Live Herring vetäytyy kesäeloon ja lomailemaan pikkuhiljaa kesäkuun loppua kohden. Kiireisissä asioissa meihin kannattaakin olla yhteyksissä ennen juhannusta. Lomalla olemme 8.8. asti ja sen aikana seuraamme sähköpostiliikennettä vain satunnaisesti.

Laitelainaamo-toiminta on kesätauolla juhannuksesta alkaen 8.8. asti. Sinä aikana emme ota vastaan tai käsittele uusia laitelainoja.

 

BUBBLING UNDER

Pixelache 2016 – Interfaces for Empathy -festivaalin satelliittitapahtumat syksyllä Jyväskylässä ja Rovaniemellä

Pixelache-festivaalin, Live Herringin ja Magneetin yhteistyö jatkuu syksyllä 2016, kun Pixelache 2016 – Interfaces for Empathy -festivaali tuo ohjelmistoaan sekä Jyväskylään että Rovaniemelle satelliittitapahtumien muodossa.

Pixelache 2016 Interfaces for Empathy -festivaali järjestetään Helsingissä 22.–25.9. ja satelliittitapahtumat Jyväskylässä ja Rovaniemellä loka-marraskuussa. Satelliittitapahtumien toteuttamista tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoja tapahtumista julkaistaan mahdollisimman pian!

 

Aurinkoista kesää!

 

Lisätietoja:

Soile
projektikoordinaattori, Mediataide kartalle -projekti
Live Herring ry
info@liveherring.org
puh. 050-3053540
www.liveherring.org/mediataide-kartalle