Live Herringin luotsaama Mediataide kartalle -projekti on päättymässä. Yhdistys on toteuttanut projektia Suomen Kulttuurirahaston  myöntämän apurahan mahdollistamana 2015-2016. Projekti käynnistyi jo 2014 alusta. Vuoden 2014 sitä toteutti Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen toimipiste ja siitä vastasi mediataiteen läänintaiteilija Soile Ollikainen. 

Projektin pilotointitoiminta päättyi pääosin vuoden 2016 loppuun. Tämän vuoden alkupuolen käytämme vielä projektissa syntyneiden materiaalien ja aineistojen koontiin ja raportointityöhön. Syntyneet materiaalit julkaistaan mahdollisimman pian Live Herringin verkkosivuilla.

Järjestämme päätösseminaarin sijaan projektin päätös- ja keskustelutilaisuudet:

Jyväskylässä to 16.2. klo 13-15 Jyväskylän taidemuseon toimistolla (Vapaudenkatu 28). Ilmoittaudu viimeistään 10.2. osoitteessa https://goo.gl/forms/ucZ0oRnzSOR2JIQJ2

ja

Helsingissä ke 22.2. klo 13-15 Pixelachen toimistolla (Kaasutehtaankatu 1/21, Suvilahti). Ilmoittaudu viimeistään 17.2. osoitteessa https://goo.gl/forms/ucZ0oRnzSOR2JIQJ2

Kerromme tilaisuuksissa tarkemmin, mitä kuluneiden vuosien aikana on tapahtunut sekä esittelemme projektin toimintaa ja pilottiprojekteja. Lisäksi toivomme kuulevamme  yhteistyökumppaneidemme kokemuksia projektista ja näkemyksiä jatkoa ajatellen. Tavoitteena on löytää ajatuksia ja ideoita siihen, miten pystymme myös jatkossa edistämään yhteistyöllä mediataiteen saavutettavuutta ja mediataiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia maakuntatasolla.

Mediataide kartalle -projektin tavoitteena on ollut mediataiteilijoiden työskentelymahdollisuuksien ja mediataideteosten esitysmahdollisuuksien luominen ja parantaminen erityisesti maakuntatasolla. Projektin osana on kehitetty ja pilotoitu yhteistyössä eri tahojen kanssa mediataiteen saavutettavuutta ja esittämistä edesauttavia toimintamalleja, kuten esim. Laitelainaamo-malli ja sen testaus Keski-Suomessa, satelliittitapahtumamalli, mediataiteen minikiertuemalli sekä erilaiset koulutusmallit esimerkiksi taiteilijoille ja museoille.

Projektin pilotointien osalta yhteistyötä on tehty valtakunnallisesti mm. taiteilijoiden, mediataiteen kentän valtakunnallisten ja alueellisten toimijoiden, taidemuseoiden ja kuntien kulttuuritoimien sekä muiden alueellisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Lämpimästi TERVETULOA kuulemaan, mitä olemme tehneet sekä osallistumaan keskusteluun!

Kiitos Jyväskylän taidemuseolle ja Pixelachelle tilojen tarjoamisesta tilaisuudelle.

Lisätietoja:

Soile Ollikainen
projektikoordinaattori, Mediataide kartalle -projekti
Live Herring ry
info(a)liveherring.org
puh. 050-3053540
www.liveherring.org/mediataide-kartalle