Mediataide kartalle -projektin kesäinen uutiskirje tiedottaa kevään tapahtumista ja lähestyvän lomakauden aiheuttamista muutoksista työaikaan.

Alueellisen av-laitteistopankkimallin konseptointityölle CreaDemo-rahoitus!

Audiovisuaalisen Kulttuurin Edistämiskeskus AVEK myönsi kevään haussa Live Herring ry:lle CreaDemo-tukea alueellisen av-laitteistopankkimallin konseptointiin Keski-Suomessa.

Laitteistopankkiprojektin keskiössä on av-teknologiaa hyödyntävien tuotantojen toteuttamismahdollisuuksien parantaminen. Sen tavoitteena on edullistaa ja helpottaa erityisesti mediataidetuotantojen toteuttamista ja esittämistä keskittämällä alueellisesti teknisten laitteiden ostoa ja hallinnointia, huoltoa ja ylläpitoon liittyvää tietotaitoa.

Lisätietoja: www.liveherring.org/live-herringille-creademo-tukea-alueellisen-av-laitteistopankkimallin-konseptointiin

Av-laitteistopankkimallin konseptointityö käynnistyi toukokuussa yhteistyössä Keski-Suomen alueen toimijoiden kanssa

Av-laitteistopankkimallin konseptointityö käynnistyi konkreettisesti toukokuussa järjestetyssä ideointityöpajassa, johon kutsuttiin pieni, mutta edustava ryhmä Keski-Suomen alueen taide- ja kulttuurikentän toimijoiden edustajia.

IMG_20150512_115747(1)

 

 

 

 

 

IMG_20150512_125627(1)

 

 

 

 

 

IMG_20150512_135052

 

 

 

 

 

Työpajassa visioitiin toimivan mallin edellytyksiä ja ratkottiin sen potentiaalisia ongelmakohtia: työpajassa pohdittiin mm. mallin taustaorganisaatioon, jatkuvuuteen ja rahoitukseen liittyviä kysymyksiä. Lisäksi pohdittiin mahdollisuuksia suunnitelmien viemiselle käytäntöön. Mallin tausta-ajatuksia ja sen konseptointityötä on myös esitelty ja tehty tapaamisissa Jyväskylän ja Tampereen taidemuseoiden kanssa.

Toimijat kutsutaan myös toiseen työpajaan alkusyksystä, jossa he pääsevät kommentoimaan mallia.
Konseptointityö valmistuu syyskuussa 2015, jolloin konsepti/malli julkaistaan vapaaseen käyttöön Mediataide kartalle -projektin verkkosivuilla. Sitä ennen Projekti toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon kanssa ja sen toteuttaa tuottaja Miia Huttunen.

Lisätietoja projektista Miialta: puh. 044-519 7258 tai miia.j.huttunen(a)gmail.com.

Yhteistyö Magneetti ry:n kanssa

Live Herring ry / Mediataide kartalle -projekti ja Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetti ry aloittavat yhteistyön syksyllä 2015. Yhteistyön kautta Mediataide kartalle -projekti tukee Magneetin nyt keväällä aloittaman Tech Surgery -toiminnan jatkoa ja kehittämistä Rovaniemellä:

“Tech Surgery Aims to provide a media art/technical support service for artists, gallerists, and museum staff in the region, and to widen knowledge of new technologies, their uses, and their application in an art context.”

Toiminnasta julkaistaan malli Media kartalle -projektin toiminta-ajan puitteessa.

Konkreettisempaa lisätietoa yhteistyöstä syksyllä, kun Magneetin syyskauden toiminta taas käynnistyy.

Soile mukana EMMAN järjestämässä Mediataiteen iltapäivän paneelissa to 25.6. Espoossa

Espoon Modernin taiteen museo järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa Mediataiteen screening-iltapäivän EMMAssa to 25.6. klo 14–18. Iltapäivän tavoitteena on tarjota toimijoille keskustelu- ja verkostoitumisfoorumi sekä edistää mediataiteen uusia esitysmahdollisuuksia.

Osana iltapäivää (klo 15–16.30) järjestetään paneelikeskustelu teemalla mediataide ja julkinen tila ja Soile on kutsuttu mukaan keskustelemaan teemasta paneeliin.   

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tilaisuuteen: www.emma.museum/screening

Live Herring kesälomailee kesä-heinäkuussa

Live Herringin kesälomakausi käynnistyy jo kesäkuussa. Soile lomailee 4.-22.6. Tänä aikaa kiireellisissä asioissa voi kääntyä Miian puoleen: puh. 044-519 7258 tai miia.j.huttunen(a)gmail.com

Heinäkuussa meitä kannattaa tavoitella sähköpostilla (info(a)liveherring.org). Elokuun alusta palaamme taas normaaliin työrytmiin.

 

Aurinkoista ja lämmintä kesää!

Lisätietoja:

Soile
Live Herring ry
puh. 050-3053540
s-posti: info@liveherring.org