Live Herring täyttää tänä vuonna 10 -vuotta! Kymmenettä toimintavuotta juhlistetaan tapahtumapäivän merkeissä Jyväskylän taidemuseossa (Kauppakatu 23, Jyväskylä) lauantaina 14.11. klo 12–15. Kanssamme juhlapäivää Jyväskylään saapuvat viettämään Brains on Art -kollektiivi BRAIN POETRY -runogeneraattorin kanssa sekä Käsityökoulu Robotti, joka toteuttaa nonstop-mallisen PIIRTOROBOTTI-pajan koko perheelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Live Herring -työryhmän toiminta alkoi marraskuussa 2005, jolloin työryhmä järjesti ensimmäisen Elävä Silakka -tapahtuman osana Arktisen Upeeta -festivaalia. Muutaman pienimuotoisen nettitaidetapahtuman jälkeen ryhmä on järjestänyt erikokoisia pienempiä tapahtumia, Live Herring -mediataidetriennaalia ja toiminut viisi vuotta elokuva ja mediakulttuurin läänintaiteilijana Keski-Suomessa. Tällä hetkellä Live Herring ry:n suurimpana projektina on valtakunnallinen Mediataide kartalle -projekti, jota luotsaa Soile Ollikainen.

 

Tule toteuttamaan runo aivosähkökäyrästäsi

pii_1       anna_berg_muokattu

 

 

 

Kuvat: Pia Parjanen-Aaltonen (vas) ja Anna Berg (oik)

Brain Poetry (2013) on runogeneraattori, joka tuottaa runoja teoksen käyttäjän aivosähkökäyrän perusteella. Laskennallisen luovuuden tutkija FM Jukka Toivasen menetelmiin pohjautuva taideteos tutkii ihmisen ja koneen yhdistämistä luovassa toiminnassa. Runogeneraattori tutkii uusia vuorovaikutuksen menetelmiä, jotka poikkeavat totutuista.

Brains on Art on vuonna 2010 perustettu helsinkiläinen taidekollektiivi, joka yhdistelee installaatioissaan tieteen ja taiteen metodeja. Kollektiivi koostuu taidekasvatuksen, sähkötekniikan ja kognitiotieteen opiskelijoista. Työryhmään kuuluvat Kasperi Mäki-Reinikka, Jukka Toivanen, Aleksander Alafuzoff, Henri Kotkanen ja Jari Torniainen. Lisätietoja: brainsonart.wordpress.com

 Kollektiivin jäsenet esittelevät Runokone-teoksen ja Brains on Art -kollektiivin n. klo 12.00–12.30.  Runokoneeseen on mahdollisuus tutustua klo 12.30–15.00.

 

Käsityökoulu Robotin tärinämoottoroidut piirtorobotit laskeutuvat Jyväskylään

_MG_5035 _MG_5038

 

 

 

 

Käsityökoulu Robotin piirtorobotti-työpajassa tutustumme sähköön, elektroniikkaan ja virtapiiriin hauskan askartelun lomassa. Tule yhdessä koko perheen kanssa tekemään omat piirtorobotit – työpaja sopii kaikenikäisille. Pienimmät (alle 7v.) kuitenkin vanhemman seurassa.

Nonstop-malliseen työpajaan on mahdollisuus tulla milloin vain klo 12–15 ja yhden robotin rakentaminen kestää noin 20 min. Työpajaan mahtuu 5-6 osallistujaa yhdellä kertaa. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Työpajan sisällöstä vastaa ja sen ohjaajina toimivat Käsityökoulu Robotin ohjaajat ja työpajan yhteydessä julkaistaan Käsityökoulu Robotin suunnittelema ja toteuttama tiede- ja taidekasvatusta yhdistävä elektronisen askartelun oppimateriaalipaketti, jonka on tuotettu yhteistyössä Mediataide kartalle -projektin/Live Herring ry:n kanssa. Materiaalin voi noutaa työpajasta.

Käsityökoulu Robotti on vuonna 2012 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää tiede- ja taidekasvatuksen yhdistävää ohjelmoinnin ja elektroniikan opetusta. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Espoon kaupungin Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa, Turussa ja Helsingissä. Lisätietoja: www.kasityokoulurobotti.fi

Lisäksi tarjoamme juhlan kunniaksi kakkukahvit n. klo 13 alkaen nopeimmille. Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Lisätietoja: www.liveherring.org

Tiedustelut:
Soile Ollikainen
sihteeri, Live Herring ry
info(a)liveherring.org
puh.  050-3053540