Live Herring käynnistää osana Mediataide kartalle -projektia yhdessä keskisuomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa Laitelainaamo-toiminnan testauksen. Laitelainaamon testausvaiheen lähtökohtana on testata AV-laitteiden lainaustoimintaa Keski-Suomessa pienimuotoisesti ja kevennetysti taiteen ja kulttuurin kentän toimijoiden olemassa olevalla laitekannalla ainakin kesäkuun 2016 loppuun.

Laitelainaamon kautta lainataan AV-laitteita keskisuomalaisille taiteilijoille sekä taiteen ja kulttuurin kentän toimijoille näyttelykäyttöön, teosten esittämiseen ja installoimiseen tai erilaisten esitysratkaisujen testaamiseen. Laitteita voidaan lainata myös kurssi- ja työpajakäyttöön.

Laitelainaamon kautta lainattavissa on mm. projektoreita, mediasoittimia (sekä Blu Ray- ja DVD-soittimia), valkokankaita, kaiuttimia sekä tarvittavia johtoja ja piuhoja. Laitelainaamon testausvaiheessa laitteita lainataan Keski-Suomen alueella tapahtuvaan toimintaan.

Laitelainaamoon ovat laitteita lainanneet Live Herring ry:n lisäksi Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen elokuvakeskus ry ja Äkkigalleria / Anna Ruth, jotka muodostavat testausvaiheen yhteistyöryhmän.

Tutustu Laitelainaamon toimintaan tarkemmin täällä: www.liveherring.org/mediataide-kartalle/laitelainaamo-testaus  Sivulta löytyy esimerkiksi ohjeet siihen, kuika Laitelainaamo testaus ja laitteiden varaus- ja lainaustoiminta käytännössä toimii.

 

Kenelle?

Testausvaiheessa Laitelainaamon lainaustoiminnan piiriin voivat hakeutua Live Herring ry:n, Keski-Suomen elokuvakeskus ry:n, Jyväskylän taiteilijaseura ry:n, Haihatus ry:n ja Luovan valokuvauksen keskus ry:n jäsenet. Lisäksi tätä kautta lainaamon käyttömahdollisuus on seuraavilla tahoilla ja toimintamalleilla: Jyväskylän taidemuseo, UudenPolvenMuseo ja Äkkigalleria.

Näiden ulkopuolisilla taiteen ja kulttuurin kentällä toimivilla tahoilla tai taiteilijoilla on mahdollisuus esittää projektin yhteistyöryhmälle hakemus, jonka perusteella työryhmä voi myöntää luvan lainata laitteita tapauskohtaisesti ja tarveharkintaisesti.

 

Toimi ajoissa!

Testaus käynnistetään pienillä henkilöresursseilla ja laitteiden saatavuus sekä noutomahdollisuus ovat sidoksissa työntekijän työaikaan ja muihin työtehtäviin, esim. lähestyvä joululomakausi aiheuttaa katkoksen lainaustoimintaan ainakin ajalle 22.12.2015 – 7.1.2016. Varaathan siis laitteet ja sovit haku- ja palautuskäytänteistä tarpeeksi ajoissa (vähintään 1-2 viikkoa ennen laina-aikaa). Työntekijällä ei välttämättä ole mahdollisuutta reagoida pikaisiin pyyntöihin. Kannattaa lisäksi huomata, että projekti on testausvaiheessa, jossa toimintaa kokeillaan ja haetaan parhaita käytänteitä.

 

Lisätietoja:

Soile Ollikainen
projektikoordinaattori, Mediataide kartalle -projekti
Live Herring ry
info(a)liveherring.org
puh. 050-3053540