Live Herring  ja Jyväskylän Kangas pitävät yhteisen infotilaisuuden Arktisen Upeeta -festivaalin yleisölle ja muille kiinnostuneille to 11.2. klo 16–17 Keski-Suomen museon auditoriossa (Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä).

Projektikoordinaattori Soile Ollikainen esittelee tilaisuudessa viime vuoden lopussa käynnistyneen Keski-Suomen alueen taiteilijoille ja taiteen ja kulttuurin kentällä toimiville tahoille suunnatun Laitelainaamo-testauksen. Kankaan kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen taas kertoo Kankaan kulttuuri- ja taidetoiminnan ajankohtaisia kuulumisia.

Live Herring ry on käynnistänyt osana Mediataide kartalle -projektia yhdessä alueellisten yhteistyökumppaneiden kanssa Laitelainaamo-toiminnan testauksen. Toiminnan kautta kokeillaan av-laitelainaustoimintaa Keski-Suomessa alueen toimijoiden olemassa olevalla laitekannalla. Testaus jatkuu ainakin ensi kesään asti. Laitelainaamon kautta lainattavissa on mm. projektoreita, mediasoittimia, valkokankaita, kaiuttimia sekä tarvittavia johtoja ja piuhoja. Laitteita Laitelainaamoon ovat lainanneet Live Herring ry:n lisäksi Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen elokuvakeskus ry ja Äkkigalleria / Anna Ruth.

Laitelainaamon lainaustoiminnan piiriin voivat testausvaiheessa hakeutua toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuneet tahot ja organisaatiot sekä niiden jäsenet. Näiden lisäksi muilla Keski-Suomen alueen taiteen ja kulttuurin kentällä toimivilla tahoilla tai taiteilijoilla on mahdollisuus esittää projektin yhteistyöryhmälle hakemus, jonka perusteella työryhmä voi myöntää Laitelainaamon käyttömahdollisuuden tapauskohtaisesti.   Lisätietoja Laitelainaamosta: www.liveherring.org/mediataide-kartalle/laitelainaamo-testaus

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Alueella on käytössä prosenttiperiaate, jonka mukaisesti noin prosentti rakentamisen kustannuksista ohjataan taide- ja kulttuuritoimintaan. Alueelle toteutetaan paitsi pysyviä taideteoksia, myös monimuotoista kulttuuritoimintaa ja tapahtumia yhteistyössä alueen asukkaiden, organisaatioiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Lisätietoja Kankaasta: www3.jkl.fi/blogit/kangasjyvaskyla

Tule infoon kuulemaan lisää Laitelainaamon toiminnasta ja Kankaan kulttuuriuutisista. Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Arktisen Upeeta -festivaali, Live Herring ry ja Jyväskylän Kangas.
Lisätietoja Arktisen Upeeta -festivaalista: www.arktisenupeeta.net

Lisätietoja Kankaan osalta

Vilja Ruokolainen
kulttuurituottaja
Jyväskylän Kangas
puh. 050-3118564
vilja.ruokolainen(a)jkl.fi

Lisätietoja Laitelainaamon osalta

Soile Ollikainen
projektikoordinaattori
Mediataide kartalle -projekti, Live Herring ry
puh. 050-3053540
info(a)liveherring.org