NETTIVERSIOlaitelainaamo_213_avek_fin_199x113pxlogo

Laiteilainaamo-toiminta on uudistunut kevään aikana ja se on siirtynyt toteutettavaksi digitaaliselle alustalle. Käy tutustumassa  Laitelainaamoon osoitteessa: www.laitelainaamo.sharetribe.com.

Laitelainaamosta saa audiovisuaalisia laitteita lainaan Keski-Suomen alueella tapahtuvaan toimintaan ja kohderyhmänä ovat erityisesti taiteilijat sekä taiteen ja kulttuurin kentän toimijat.  Laitteita voi lainata ammatilliseen ja ammattimaiseen toimintaan esim. näyttelykäyttöön, teosten esittämiseen ja installoimiseen, erilaisten esitysratkaisujen testaamiseen sekä tapahtuma- ja festivaalikäyttöön. Laitelainaamon kautta lainattavissa on mm. projektoreita, mediasoittimia, valkokankaita sekä kaiuttimia ja lainattavissa olevaa laitekantaa kehitetään jatkuvasti. Laitelainaamo-toiminnan tavoitteena on rakentaa alueellinen, paikallisia olemassa olevia resursseja ja yhteiskäytön mahdollisuuksia hyödyntävä toimintamalli, jonka avulla alueen kulttuuri- ja taidekentän toimijat voivat toteuttaa av-laitteiden lainaustoimintaa ja kehittää sitä yhteistyössä.

Laitteiden käyttöoikeus myönnetään osallistumismaksun maksaneille rekisteröityneille käyttäjille. Laitelainaamon osallistumismaksu on 10 € taiteilijoilta, 25 € pieniltä yhdistyksiltä ja 50 € isommilta organisaatioilta. Osallistumismaksu kattaa Laitelainaamon käyttöoikeuden maksupäivästä 31.10.2018 saakka. Osallistumismaksun lisäksi laitteiden lainaamisesta veloitetaan pieni lainausmaksu. Laitelainatiedustelut ja -varaukset tulee tehdä tarpeeksi ajoissa, vähintään viikkoa ennen lainauksen alkua. Laitelainaamo on kesätauolla 8.6.-31.7. Kesäajan laitevaraukset tulee tehdä ja sopia mielellään jo toukokuun aikana, sillä tauon aikana ei käsitellä uusia laitevarauksia.

Live Herring ry:n toteuttama Laitelainaamo-toiminnan kehittämisprojekti on saanut AVEKin CreaDemo-tukea. Laitelainaamoon ovat antaneet laitteita lainaan Live Herring ry, Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen elokuvakeskus sekä Äkkigalleria. Muita yhteistyökumppaneita ovat Kankaan palvelu Oy, Jyväskylän taiteilijaseura, Luovan valokuvauksen keskus ry, Hear ry, Taidelaitos Haihatus, Yläkaupungin yö ry sekä Keski-Suomen Harrastajateatteri KeHy ry.

Lisätietoja

Marika Laiho
Projektikoordinaattori
Live Herring ry /Laitelainaamo
sähköposti: laitelainaamo@gmail.com
puhelin: 050 3053 540
www.laitelainaamo.sharetribe.com
www.liveherring.org/mediataide-kartalle/laitelainaamo-testaus