Ylioppilastalo Ilokiven yläkerrassa (Keskussairaalantie 2, Jyväskylä) la 16.2.2013, klo 10.00 – 16.00, vapaa pääsy

Lähikuva on keskisuomalaista elokuvakulttuuria ja -toimintaa esittelevä tapahtuma. Päivän teemana on Keski-Suomi elokuvan tekemisen ja esittämisen toimintaympäristönä ja aihetta lähestytään aamupäivällä niin tekijöiden kuin esittäjienkin puheenvuorojen sekä iltapäivällä työpajojen kautta. Aamupäivän tilaisuus on avoin yleisölle, iltapäivän työpajoihin mahtuu mukaan rajoitettu määrä osallistujia ennakkoilmoittautumisten perusteella. Tapahtuma on maksuton.

Aamupäivällä klo 10–13 puheenvuoroissa vastataan muiden aiheiden ohella kysymyksiin elokuvatapahtuman markkinoinnista, ohjelmiston hankinnasta ja omien audiovisuaalistentuotantojen levitys- ja esitysmahdollisuuksista. Aamupäivän tilaisuus on avoin yleisölle. Aamupäivän puheenvuorot:

Saarijärven elokuvakerhon puheejohtaja Yrjö Pulkkinen: Mistä ja miten elokuvakerhon ohjelmisto hankitaan?
Elokuvateatteri Kinomikon Marko Nykänen: Kuinka elokuvateatteri perustetaan (tilat, tekniikka, rahoitus)?
Keski-Suomen elokuvakeskuksen edustaja: Mitä palveluja elokuvakeskus tarjoaa elokuva-alan toimijoille?
Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin edustajat Miia ja Mari Huttunen: Elokuvatapahtuman markkinointi

Iltapäivällä klo 14–16 järjestetään kaksi työpajaa. Työpajoista toisessa suunnitellaan Keski-Suomen alueen elokuva-alan toimijoiden yhteistä viestintää ja toisessa kehitetään suunnitteilla olevan elokuva- ja mediakulttuurimessutapahtuman konseptia. Kaikki osallistujat pääsevät mukaan molempiin työpajoihin.

Työpajoihin mahtuu mukaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautuminen 10.2.2013 mennessä osoitteeseen miia.j.huttunen(a)gmail.com otsikolla ”Lähikuva”. Ilmoita viestissäsi nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä mahdollisesti edustamasi organisaatio.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä elokuva- ja mediakulttuurin läänintaiteilija Live Herring /Keski-Suomen taidetoimikunta, Arktisen Upeeta -elokuvafestivaali, Keski-Suomen elokuvakeskus ja Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunta. Tapahtumaa tukee Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK.

Tiedustelut:

Miia Huttunen
tuottaja
Live Herring -työryhmä / Taike, Keski-Suomen toimipiste
miia.j.huttunen@gmail.com tai puh. 040-3687151