Osana Live Herring ’14 -tapahtumaa toteutettavassa Arduinon alkeet -työpajassa käydään läpi yksinkertaisia esimerkkejä Arduino-kehitysalustan käytöstä interaktiivisessa taiteessa. Työpaja pidetään lauantaina ja sunnuntaina 1.-2.3.2014 klo 11-15 Galleria Ratamon yhteydessä sijaitsevassa Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon työtiloissa. Työpajan ohjaa mediataiteilija Matti Niinimäki, joka on myös kuratoinut Live Herring ’14 -näyttelyn.

Arduino on avoimeen lähdekoodiin perustuva elektroniikka-alusta ja ohjelmointiympäristö: kuin pieni ja edullinen tietokone, johon voi kytkeä erilaisia sensoreita, moottoreita, LED-valoja ja monia muita elektronisia komponentteja. Näiden komponenttien toiminta määritetään yksinkertaisella Arduino-ohjelmointikielellä.

Työpaja toteutetaan läppäripajana, eli osallistujilla pitää olla oma kone. Osallistua saa kuka tahansa. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tuntemusta ohjelmoinnista tai elektroniikasta, vaikka se onkin suotavaa.

Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajaan mahtuneille ilmoitetaan parin kolmen päivän sisällä ilmoittautumisesta.

Työpaja on ilmainen, mutta sitova. Mikäli ilmoittautunut ei ole peruuttanut osallistumistaan ajoissa, eikä tule paikalle, perimme käyttämättömästä osallistumisesta 50 euron kulukorvauksen.

Lue lisää ja ilmoittaudu osoitteessa: www.liveherring.org/projects