Live Herring 14 -näyttelyn yhteydessä järjestetään la-su 1.-2.2.2014 Oculus Rift -työpaja Taide XYZ-asteikolla, jonka ohjaa kuopiolainen kuvataiteilija Sampsa Kuha.

Virtuaaliympäristöt ovat tuttuja peleistä, sovelluksista ja elokuvista. Tähän asti niitä on pääasiassa tutkittu kaksiulotteiselta näytöltä. Tähän on tulossa muutos, koska katselujärjestelmät kuten Oculus Rift tekevät tuloaan. Tämä mahdollistaa käyttäjän näkemään kolmiuloitteiset virtuaalimaailmat kuin omasta näkökulmasta sekä katselemaan ympärille päätä kääntelemällä.

Taide XYZ-asteikolla työpajassa tutustutaan virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin taiteen tekemisen, kokemisen ja esittämisen näkökulmasta. Osallistujat pääsevät tutustumaan Oculus Rift (dev. kit) laitteen avulla virtuaaliympäristöihin sekä sitä hyödyntäviin sovelluksiin. Näiden kokemusten perusteella pystymme pohtimaan mikä virtuaalitodellisuuden merkitys on tulevaisuudessa taiteessa ja kehittelemään myös täysin uusia ideoita, jotka eivät välttämättä olisi mahdollisia kuin virtuaalitodellisuudessa.

Työpajan vetäjä Sampsa Kuha (s.1983) on kuopiolainen kuvataiteilija, joka on viimeaikoina perehtynyt taiteen muuntamiseen virtuaalitodellisuuteen.
www.sampsakuha.com

Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja mukaan tervetulleita ovat kaikki asiasta kiinnostuneet.

Työpaja on ilmainen, mutta sitova. Mikäli ilmoittautunut ei ole peruuttanut osallistumistaan ajoissa, eikä tule paikalle, perimme käyttämättömästä osallistumisesta 50 euron kulukorvauksen.

Ilmoittautuminen