Lauantaina 8.2. Live Herring 14 -näyttelyn vieraaksi Galleria Ratamoon saapuu Kasperi Mäki-Reinikka Brains on Art -taidekollektiivista. Mäki-Reinikka esittelee Brain Poetry -projektin, jonka jälkeen näyttelyvierailla on mahdollisuus laittaa omat aivonsa runoilemaan. Lisäksi samana päivänä järjestetään keskusteluopastus Live Herring ’14 -näyttelyyn.

Brain Poetry (2013) on runogeneraattori, joka tuottaa runoja teoksen käyttäjän aivosähkökäyrän perusteella. Laskennallisen luovuuden tutkija FM Jukka Toivasen menetelmiin pohjautuva taideteos tutkii ihmisen ja koneen yhdistämistä luovassa toiminnassa. Runogeneraattori tutkii uusia interaktion menetelmiä, jotka poikkeavat totutuista. Aivosähkökäyrästä alkunsa saava runo on jokaisella käyttäjällä erilainen.

Laskennallisella luovuudella tarkoitetaan luovuuden mallintamista, matkimista tai tukemista tietokoneen avulla. Teos käsittelee kysymyksiä tieteen luovuudesta ja teknologian mahdollisuuksista sekä kyseenalaistaa tapaa nähdä taide ja tiede toisilleen vastakkaisina elämänalueina.

Brains on Art on vuonna 2010 perustettu helsinkiläinen taidekollektiivi, joka yhdistelee installaatioissaan tieteen ja taiteen metodeja. Kollektiivi koostuu taidekasvatuksen, sähkötekniikan ja kognitiotieteen opiskelijoista. Työryhmään kuuluvat Kasperi Mäki-Reinikka, Jukka Toivanen, Aleksander Alafuzoff, Henri Kotkanen ja Jari Torniainen.

Kollektiivin teoksia on aiemmin ollut nähtävillä vuonna 2013 Kokeellisessa tapahtumassa Porissa, Laskennallisen luovuuden syyskoulussa Porvoossa, Espoo Kunsthallen kevätfestivaaleilla Espoon keskuksessa, ACE13 –konferenssissa Hollannissa ja Warehouse Tech -näyttelyssä Jätkäsaaren L3 -galleriassa Helsingissä.

brainsonart.wordpress.com

Lauantain 8.2.2014 ohjelma

klo 12 Taiteilijatapaaminen Kasperi Mäki-Reinikan kanssa
klo 13-17 Aivorunoilua
klo 13.30 Keskusteluopastus Live Herring ’14 -näyttelyyn

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
Jyväskylä
Galleria auki ti-su 11-18
Ilmainen sisäänpääsy