Live Herring – monipäinen läänintaiteilija 2009-2013

 • * 3.–8.12.2013 K-S VIEW – keskisuoma​laista videotaide​tta -näyttely

  K-S VIEW -näyttely kokoaa Monitaidetila IKKUNAAN Jyväskylään kattauksen keskisuomalaista video- ja valotaidetta. Näyttelyssä oli teoksia seitsemältä keskisuomalaiselta tai täältä lähtöisin olevilta taiteilijalta: Päivi Hintsaselta, Jukka-Pekka Jalovaaralta, Anna Koivistolta, Nastja Rönköltä, Jukka Silokunnakselta, Tuukka Toijanniemeltä sekä Seppo Uuranmäeltä. Näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet valokuvataiteilija Maija Holma ja kuvataiteilija Anna Ruth Jyväskylän taiteilijaseurasta. Näyttelyllä juhlistettiin Live Herring -työryhmän läänintaiteilijakauden lähestyvää loppua. Samalla näyttely toimi uuden alkuna: se oli myös Live Herring '14 -tapahtuman ennakkonäyttely. K-S VIEW -näyttelyn järjesti Taiteen edistämiskeskus / Live Herring -läänintaiteilijatyöryhmä yhteistyössä Jyväskylän taiteilijaseuran kanssa. Näyttelyyn oli vapaa pääsy ja siihen tutustui n. 185 henkilöä.
 • * 26.9.2013 Mediataite​en ja elokuvan taidekasva​tusiltapäi​vä

  Live Herring -läänintaiteilijatyöryhmä toimi pääjärjestäjänä mediataiteeseen ja elokuvaan keskittyneessä taidekasvatusiltapäivässä, joka järjestettiin Jyväskylässä Juomatehtaan auditoriossa. Tilaisuuden ohjelma: 13.00–13.15 kahvitarjoilu 13.15–14.15 Hanna Maria Anttila, toiminnanjohtaja / AV-arkki: “Mediataide kasvattaa!” 14.15-14.20 pieni tauko 14.20–15.20 Riikka Polso, tuottaja / Keski-Suomen elokuvakeskus ja Heli Metsätähti-Koistinen, tuottaja / Koulukino: Hurmos 2013 –elokuvat 15.20–16.00 keskustelu Lisätietoja: AV-arkki: www.av-arkki.fi Hurmos-elokuvafestivaali: www.ksek.fi/opettajien-elokuvasivut/hurmos-elokuvatapahtuma Tilaisuus oli ilmainen ja se oli suunnattu erityisesti keskisuomalaisille opettajille ja taidekasvattajille, mutta kaikki kiinnostuneet olivat tervetulleita! Tilaisuuden toteuttamiseen osallistuivat myös Suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkki, Jyväskylän yliopiston Opettajankoulutuslaitos, Hurmos-elokuvatapahtuma / Keski-Suomen elokuvakeskus, Koulukino sekä Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta. Tilaisuuteen osallistui n. 40 opettajaa, opiskelijaa ja muuta taidekasvatuksesta kiinnostunutta henkilöä.
 • * 25.9.2013 AV-arkin info- ja verkostoitumistilaisuus taiteilijoille

  Suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-arkin toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttila vieraili Jyväskylässä syyskuussa 2013. Live Herring / Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen aluepiste ja AV-arkki järjestivät osana vierailua taiteilijoille suunnatun info- ja verkostoitumistilaisuuden ke 25.9. klo 18.30 Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen toimipisteen toimistossa. Hanna Maria Anttila kertoi tilaisuudessa AV-arkin toiminnasta ja vastasi taiteilijoiden kysymyksiin. Tilaisuus oli suunnattu erityisesti keskisuomalaisille kuva- ja mediataiteilijoille.
 • * 27.8.2013 Taiteilijatapaaminen Matti Niinimäen kanssa

  Osana mediataiteilija Matti Niinimäen residenssiä toteutettiin Galleria Ratamossa taiteilijatapaaminen, jossa Matti kertoi työskentelystään ja residenssissä työn alla olleesta teossarjasta. Taiteilijatapaaminen oli samalla myös Live Herringin toimijatapaaminen. Tapaamiseen osallistui n. 15 henkilöä.
 • * Live Herring –mediataideresidenssi vol 1: Matti Niinimäki

  Live Herring -läänintaiteilijatyöryhmä kutsui Live Herringin ensimmäiseksi residenssivieraaksi mediataiteilija Matti Niinimäen. Niinimäki työskenteli Jyväskylässä vuoden 2013 elokuun Live Herring ’14 -näyttelyyn esille tulevan teossarjan parissa. Matti Niinimäen residenssi toteutettiin yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon kanssa.
 • * 22.3.2012 Terike Haapojan luento Jyväskylän taidemuseon Holvissa

  Terike Haapoja saapui Jyväskylään Live Herringin taiteilijavieraaksi ja piti luennon otsikolla ”Teknologia ja ympäristöetiikka taiteessa” Jyväskylän taidemuseon Holvissa. Luento kuului osana näyttelyyn liittyvään Tiede ja taide kohtaavat -luentosarjaan. Luentoa oli kuulemassa n. 30 henkilöä.
 • * 15.3.–28.4.2013 Terike Haapoja Checkpoint Leonardo -näyttelyssä

  Checkpoint Leonardo on taiteen ja tieteen vuorovaikutusta tutkiva näyttelyprojekti, joka Jyväskylässä toteutettiin Jyväskylän taidemuseon, Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen ja Live Herring -työryhmän (Taike, Keski-Suomen aluepiste) yhteistyönä. Checkpoint Leonardo -näyttely oli esillä Jyväskylän taidemuseon Holvin alagalleriassa (Kauppakatu 23, Jyväskylä) 15.3.–28.4.2013. Checkpoint Leonardo -näyttelyn muodostivat kolme tiedettä hyödyntävää taideteosta. Jeanette Schäringin Vesipuutarha pinnan alla teki näkyväksi eri vesinäytteiden saasteet ja kemialliset erot luonnonvärien avulla. Päivi Hintsasen Vaskenruosteyrttitarhassa ”metallikasvien” korroosio imitoi luonnonkukkien elinkaarta. Terike Haapojan lämpökameraa hyödyntävä In and out of time puolestaan pohti mm. olennon aikaa kuoleman jälkeen. Live Herring -työryhmä osallistui näyttelyn suunnitteluun ja toteuttamiseen kutsumalla helsinkiläisen kuvataiteilija Terike Haapojan (s. 1974) osallistumaan näyttelyyn sekä pitämään taiteilijaesittelyn. Terikellä on maisterin tutkinto sekä Kuvataideakatemiasta että Teatterikorkeakoulusta. Haapojan työn alla oleva tohtorintyö “Kohtaamisen teknologioita” (Kuvataideakatemia, 2007-) käsittelee tieteen, teknologian ja ympäristöetiikan vaikutuksia taiteeseen. Hänen teoksissaan uusi teknologia, kuten hiilidioksidimittarit ja verkkotekniikka, sekä tieteelliset menetelmät toimivat välineinä elämän peruskysymysten, muistin, luontosuhteen ja kuolevaisuuden pohdintaan. ”Meillä on tapana panna luonnolliset asiat yhteen laatikkoon ja kulttuurilliset, teknologiset ja tieteelliset asiat toiseen, mutta eihän sellaista jakoa oikeasti ole. Tiede tai teknologia ei ole luonnosta erillään, sen enempää kuin luonto on erillään teknologiasta, älystä tai kognitiosta.” Lisätietoa Checkpoint Leonardo -näyttelystä: http://www.checkpointleonardo.fi/
 • * 2.3.2013 Pixelache Network meeting in Jyväskylä

  Pixelache Networkin Andrew Paterson vieraili Jyväskylässä tavatakseen keskisuomalaisia toimijoita ja tekijöitä, jotka ovat kiinnostuneet kokeellisesta vuorovaikutuksesta ja elekrtoniikasta, uusiutuvan energian tuottamisesta ja käyttämisestä, biotaiteesta ja taiteen ja tieteen välisistä yhteyksistä jne. Pixelache Network -tapaaminen järjestettiin Jyväskylässä Voionmaan lukiolla osana Instanssi-festivaalia. Tapahtumaan pääsi ilmaiseksi ennakkoilmoittautumalla. Tilaisuuteen osallistui n. 10 henkilöä. Pixelache is a transdisciplinary platform for experimental art, design, research and activism in Helsinki (Finland). Organized by non-profit association Piknik Frequency ry, it consists of an annual festival in Helsinki, as well as experimental art-science and technology productions, an educational programme called Pixelversity, residencies and other activities since 2002: http://www.pixelache.ac/
 • * 16.2.2013 Lähikuva – keskisuomalaisten elokuvatoimijoiden tapaaminen

  Lähikuva-tapahtuma esitteli keskisuomalaista elokuvakulttuuria ja -toimintaa. Päivän teemana oli Keski-Suomi elokuvan tekemisen ja esittämisen toimintaympäristönä ja aihetta lähestyttiin aamupäivällä niin tekijöiden kuin esittäjienkin puheenvuorojen sekä iltapäivällä työpajojen kautta. Aamupäivän tilaisuus oli avoin yleisölle, iltapäivän työpajoihin mahtui mukaan rajoitettu määrä osallistujia ennakkoilmoittautumisten perusteella. Tapahtuma oli maksuton. Aamupäivällä puheenvuoroissa käsiteltiin muiden aiheiden ohella kysymyksiin elokuvatapahtuman markkinoinnista, ohjelmiston hankinnasta ja omien audiovisuaalistentuotantojen levitys- ja esitysmahdollisuuksista. Aamupäivän puheenvuorot: Saarijärven elokuvakerhon puheejohtaja Yrjö Pulkkinen: Mistä ja miten elokuvakerhon ohjelmisto hankitaan? Elokuvateatteri Kinomikon (Äänekoski) Marko Nykänen: Kuinka elokuvateatteri perustetaan (tilat, tekniikka, rahoitus)? Keski-Suomen elokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kaisu Tapaninen: Mitä palveluja elokuvakeskus tarjoaa elokuva-alan toimijoille? Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin edustajat Miia ja Mari Huttunen: Elokuvatapahtuman markkinointi Iltapäivän työpajoissa suunniteltiin Keski-Suomen alueen elokuva-alan toimijoiden yhteistä viestintää ja toisessa kehitettiin suunnitteilla olevan elokuva- ja mediakulttuurimessutapahtuman konseptia. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä elokuva- ja mediakulttuurin läänintaiteilija Live Herring /Keski-Suomen taidetoimikunta, Arktisen Upeeta -elokuvafestivaali, Keski-Suomen elokuvakeskus ja Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunta. Tapahtumaa tukee Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK. Päivään osallistui n. 15 henkilöä.
 • * 14.2.2013 Tekijävieraana elokuvaohjaaja PV Lehtinen

  Helmikuussa 2013 Live Herringin vieraaksi saapui elokuvaohjaaja PV Lehtinen. Lehtinen tuomaroi osana vierailuaan Pätkiä-lyhytelokuvakilpailun sekä esitteli omaa tuotantoaan osana Arktisen Upeeta -festivaalien ohjelmaa. PV Lehtisen tekijätapaaminen järjestettiin Kampus-Kinossa (Ilokivi, Jyväskylä). Helsingissä syntynyt ja siellä edelleen asuva PV Lehtinen valmistui elokuvaohjaajaksi Aalto-yliopistosta. Hän työskentelee itsenäisenä elokuvan tekijänä ja hänellä on oma tuotantoyhtiö, CineParadiso Oy (perustettu 1999). Lehtisen elokuvia on palkittu useilla suomalaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Hänen läpimurtoelokuvansa oli Hyppääjä (2000), joka teki Tampereen lyhytelokuvajuhlilla historiaa: se voitti kaikki neljä kilpailusarjaa, mihin ei ole kyennyt yksikään toinen elokuva. Tilaisuus toteutettiin yhteistyössä Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin kanssa, osana festivaalin ohjemaa. Liput tilaisuuteen maksoivat 5€.
 • * 1.10.2012-24.1.2013 Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvakilpailu

  Elokuva- ja mediakulttuurin läänintaiteilijaryhmä Live Herring / Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen toimipiste ja Jyväskylän taidemuseo järjestivät yhteistyössä Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa järjestyksessään toisen Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvakilpailun vuoden 2012 lopussa. Kilpailun tarkoituksena on edistää audiovisuaalisen kulttuurin harrastusta Keski-Suomessa tarjoamalla tekijöille matalan osallistumiskynnyksen väylä tuoda töitään esille. Kilpailun kautta halutaan myös kannustaa oman lähiympäristön hahmottamiseen audiovisuaalisin keinoin. Kilpailu oli avoin kaikille keskisuomalaisille tekijöille sekä niille, joiden lyhytelokuvalla on selkeä yhteys Keski-Suomeen. Kilpailun teemana oli Elämäni Kuva. Kilpailutyön maksimimitta oli kolme minuuttia ja teoksen tuli olla valmistunut vuoden 2012 aikana. Esityssarjan avajaisia vietettiin Jyväskylän taidemuseon Holvissa (Kauppakatu 23, Jyväskylä) perjantaina 8.2.2013 ja kilpailun finalistiteokset olivat nähtävillä Jyväskylän taidemuseon Holvissa sekä projektin nettisivuilla seuraavasta päivästä lähtien. Omaa suosikkia sai äänestää sekä museolla että netissä. Lisäksi finalistiteokset esitettiin Keski-Suomen museolla 14.2.2013 ja 16.2.2013. Kilpailussa palkittin kaksi elokuvaa. Elokuvaohjaaja PV Lehtinen valitsi finalisteista oman suosikkinsa, minkä lisäksi palkittiin yleisöäänestyksen voittaja. Voittajat julkistettiin ja palkittiin pienillä palkinnoilla Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin palkintojenjakotilaisuudessa sunnuntaina 17.2.2012. Kilpailun tuomari PV Lehtinen valitsi omaksi suosikikseen Jukka-Pekka Jalovaaran lyhytelokuvan Kiinan lapaset. Internetissä ja Jyväskylän taidemuseolla toteutetun yleisöäänestyksen voitti Kari Särkän, Anu Hytösen ja Esko Toikkasen lyhyelokuva A-finaali Joutsa JoSeMoRa 2012. Palkitut ja muut kilpailusarjan lyhärit ovat nähtävissä Pätkiä-sivulla (kaikki teokset eivät sisältönsä puolesta sovi pienimmille katsojille) osoitteessa http://patkia.wordpress.com
 • * 12.12.2012 Live Herringin pikkujoulut ja toimijatapaaminen

  Tapaamisessa puheenvuorot ja ajankohtaiset kuulumiset kuultiin Keski-Suomen elokuvakeskukselta, Arktisen Upeeta -festivaalilta, Instanssi-festivaalilta ja Elovalo-projektilta. Tapaamisen osallistui n. 10 henkilöä.
 • * 24.11.2012 Elokuvaohjaaja AJ Annilan vierailu ja tekijätapaaminen

  Ensimmäistä kertaa järjestettävä Finnish Underground Film Festival toteutettiin Jyväskylässä, Tanssisali Lutakossa 24.11.2012. Live Herring teki yhteistyötä festivaalin kanssa kutsumalla festivaaleille vieraaksi elokuvaohjaaja AJ Annilan (mm. elokuvat Jadesoturi ja Sauna). Annila piti festareilla puheenvuoron tiestään elokuvaohjaajaksi ja kokemuksistaan elokuvamaailmassa. Tapahtumaan osallistui n. 30 henkilöä.
 • * 4.11.2012 Taiteilijatapaaminen kuvataiteilija Juhana Moisanderin kanssa

  Juhana Moisander kertoi työskentelystään ja esitteli videoinstallaatioiden tekemiseen liittyviä kysymyksiä Galleria Ratamossa. Tilaisuuden järjestivät Live Herring -työryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta ja Luovan valokuvauksen keskus ry. Tapaamiseen osallistui n. 10 henkilöä.
 • * Kunnostauduttiin apurahahakemusten tekemisessä…

  ...ja siinä ohessa tuli innovoitua muutakin, kuten budjettiliitureita, [del]-sapluuna ja taideteosten tiivistelmiä.
 • * 20.–21.10.2012 Instanssi ja Elovalo/Hacklab Jyväskylä WÄRK:festeillä

  Instanssi on jyväskyläläinen digitaalisen tekemisen ja kulttuurin tapahtuma, joka järjestetään vuosittain keväisin. Se pyrkii tuomaan ihmisille tutummaksi mm. tietokoneella ohjelmoimista ja musiikin tekemistä. Tapahtumassa on myös kilpailuja näillä eri tietokoneella tekemisen saroilla, joihin kaikki saavat osallistua. Instanssi oli mukana Helsingissä tee-se-itse -kulttuurin tapahtumassa WÄRK:festissä (20.–21.10) Live Herringin tuella. Mukana oli myös Jyväskylän Kirkkopuistossa Valon kaupunki -tapahtumassa esillä ollut Elovalo-valokuutio. Instanssilla oli ständi, jossa pystyi kokeilemaan musiikin tekemistä, demojen ohjelmointia, katselemaan Instanssille tehtyjä demoja sekä ihailemaan ja ohjelmoimaan valokuutiota sekä keskustelemaan sen tekijöiden kanssa. Demot ovat tietokoneohjelmia, joissa on yleensä musiikkia ja liikkuvaa kuvaa. Lue tarkempi raportti vierailusta marraskuun 2012 bulletinista
 • * 25.9.2012 Moov It -elokuvapyöräily

  Live Herring -työryhmä osallistui yhteistyökumppanina Moov It -elokuvapyöräilyn pilotoimiseen. Moov It -elokuvapyöräilyssä puolen tunnin mittaisista elokuvaelämyksistä nautiskeltiin eri puolilla kaupunkia sijaitsevilla kolmella rastilla. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus ry, Äkkigalleria, Live Herring -läänintaiteilijatyöryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta, Jyväskylän pyöräilyseura, IhmeMedia ja Valon kaupunki -tapahtuma. Valtakunnallinen tapahtumayhteistyö: Lyhytelokuvia Kansalle! -tapahtuma; jota tukevat Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Helsingin kulttuurikeskus ja jonka järjestävät Suomen elokuvakontakti ry, Walhalla ry ja Finlandssvenskt Filmcentrum rf. Tapahtumaan osallistui n. 30 henkilöä.
 • * Elovaloa Jyväskylään!

  Hacklab Jyväskylä ja Koodilehto osk:n toteuttivat yhteistyönä Elovalo-valaisuteoksen Valon kaupunki – Jyväskylä -tapahtumaan syyskuussa 2012. Elovalo toi kaiken kansan ihmeteltäviksi elämän kiireeseen reagoivia valaisinpylväitä, jotka valaisullaan kuvastavat kaupungin elämää ja tohinaa sen eri vaiheissa. Elovalo -teos oli esillä Valon kaupunki -tapahtuman ajan (21.–30.9.12) Jyväskylän Kirkkopuistossa. Projekti toteutettiin Live Herring -tuotantona yhteistyössä Valon kaupunki -tapahtuman kanssa. Live Herring oli oli mukana Valon kaupunki -tapahtuman teosten valinnassa ja valitsi tämän teoksen tukensa kohteeksi. Elovalo herätti kiinnostusta ulkomaita myöten. Hack a Day (kansainvälinen verkkojulkaisu) julkaisi Elovalon yhtenä valintanaan syyskuun 2012 alussa: http://hackaday.com/2012/09/03/simulating-led-cubes-in-blender Myös paikallisesti se on herättänyt mielenkiintoa ja työryhmä on tehnyt kuution kanssa jatkokehitystyötä. Lisätietoja: http://elovalo.org/
 • * Pätkiä-lyhytelokuvatyöpajakiertue

  Pätkiä-lyhytelokuvatyöpajakiertue starttasi 15.9.2012 Jämsästä. Syksyn aikana kaikille avoimet työpajat järjestettiin lisäksi 28.–29.9. Jyväskylässä Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa, 26.–27.10. Hankasalmella sekä 10.11.Joutsassa Taidelaitos Haihatuksessa. Työpajat ohjasi elokuva- ja mediakasvattaja Sisko Vähämäki (medianomi AMK). Työpajat järjestivät yhteistyössä Live Herring /Keski-Suomen taidetoimikunta, Jyväskylän taidemuseo, osallistuneet kaupungit/kunnat ja organisaatiot sekä Keski-Suomen elokuvakeskus (laitelainat). Työpajojen tarkoituksena on: • Kannustaa oman lähiympäristön hahmottamiseen audiovisuaalisin keinoin • Tarjota matalan kynnyksen kanava toteuttaa omia audiovisuaalisia tuotantoja ammattilaisen opastuksella • Lisätä aktiivisten harrastajien ja itsenäisten tekijöiden määrää opettamalla laitteisto- ja ohjelmistokäyttöä • Edistää elokuva- ja mediakulttuuria Keski-Suomessa tukemalla asukkaiden omaa harrastuneisuutta • Kerätä dokumentaatiota nykypäivän Keski-Suomesta •Toimivan ja monistettavissa olevan työpajamallin kehittäminen Työpajoihin osallistui yhteensä 25 ihmistä.
 • * Jyväskylän elokuvaesittäjien yhteisesite ja yhteistiedotuksen kehittäminen

  Kampus Kinon ohjelmalehti julkaistiin syksyllä 2012 entistä laajempana. Live Herringin tuella siinä tuotiin esiin myös syksyllä/talvella tapahtuvia 2012 muita esityssarjoja ja elokuvatapahtumia Jyväskylässä. Lisäksi yhteistiedotuksen kehittämistä suunniteltiin myös sosiaalisen median erityisesti Facebookin yhteiskäytön tehokkaamman hyödyntämisen muodossa: suunniteltiin yhteistä Facebook-sivua, johon toimijat saavat omat admin-tunnuksensa.
 • * 4.-8.6.2012 Tutustumismatka ZKM-museoon Saksaan

  Päivi ja Soile tutustumismatkan kohteena oli ZKM (Zentrum für Kunst und Media) taide- ja mediakeskus Karlsruhessa, Saksassa. ZKM (www.zkm.de) on ainutlaatuinen mediataiteen keskus koko maailmassa. Tutustuimme sekä mediamuseoon että nykytaiteen museoon ja kävimmepä kulissien takanakin kurkkaamassa mm. mediataiteen teosten entisöintitilaa sekä residenssitiloja. Koko matkaraportti on luettavissa kesäkuun 2012 Bulletinissa
 • * 3.5.2012 Tsekkiläisen dokumenttielokuvan ilta: RENÉ – 20 years between prison and freedom

  Järjestetyn tapahtuman myötä Jyväskylässä esitettiin ensimmäistä kertaa yksi maailman palkituimmista dokumenttielokuvista. René on tsekkiläisen Helena Třeštíkován ohjaustyö vuodelta 2008. Elokuvailtaa johti René-dokumentissa script editorina toiminut Martin Stoll (s. 1973, Praha). Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin laitos (TAIKU), Keski-Suomen elokuvakeskus ja Live Herring / Keski-Suomen taidetoimikunta.
 • * 20.–21.4.2012 Pimp My Gig! -klubisarjan paluu

  Pohjois-Suomen aktiivisin klubi-VJ-kaksikko VJ Visuale ja Tundra T Rovaniemeltä singahti Jyrockiin keikalle Live Herringin kutsumana. Viisi vuotta enemmän ja vähemmän visualisointien kimpussa tarjosi mielenkiintoisia visuaalisia elämyksiä Jyrockin festivaalikansalle. VJ-setti on tarjoiltiin molempina festari-iltojen yhdelle bändille, perjantaina Azure Blue-yhtyeelle (SWE) ja lauantaina Husky Rescue -yhtyeelle. Jyrock-lauantaina oli myös mahdollisuus kuulla, kuinka livenä tapahtuvat visualisoinnit käytännössä syntyvät, kun VJ:t Visuale ja Tundra T esittelivät Vakiopaineen yläkerrassa la 21.4. juuri ennen Jyrockin Päiväklubia klo 13.30–14.30, miten he luovat elämyksiä musiikin tahdittamana. http://pimpmygig.org
 • * 16.4.2012 Jyväskylän elokuvatoimijoiden tapaaminen Marttalassa

  Live Herring järjesti yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa Jyväskylän elokuvatoimijoiden tapaamisen huhtikuussa 2012. Tapaamisen agendalla oli erityisesti tilakysymykset. Tapaamiseen osallistuivat Live Herringin lisäksi Keski-Suomen elokuvakeskus, Arktisen Upeeta -elovafestivaali/Nordic Glory ry, Kavan Keski-Suomen esityssarjan vastaava, JYY/Kampus Kino, Vapaa Kino sekä kulttuurituotannon läänintaiteilija Sari Ilmola.
 • * 10.–11.3.2012 Pilvari Pirtola Instanssi -festivaaleilla

  Jyväskylän yliopiston tietotekniikan opiskelijat järjestivät Instanssit keväällä 2012 kolmatta kertaa. Kävijöille oli tarjolla esimerkiksi avointa dataa ja demokulttuuria yhteenvetäviä esityksiä sekä kilpailuja. Live Herring teki yhteistyötä Instanssin kanssa kutsumalla luennoitsijaksi Pilvari Nosfe Pirtolan, joka pitää katsauksen Demoscenen tyylilajit ja niiden kehitys 80-luvulta nykypäivään ja esittelee samalla parhaat palat eri tyylilajeista. Live Herringin arduino-työpajasetti oli Instanssi-festivaaleilla lainassa Hacklab Jyväskylällä, joka järjesti festivaalien aikana arduino-työpajan.
 • * Ei tehdä turhaa työtä

  Live Herringiä on kiitetty alueen media-/digikulttuuritoimijoiden yhteensaattamisesta. Instanssi tapahtuman vetäjä Heikki Salo totesi keväällä 2012 Digiluovuus.fi-verkkojulkaisun haastattelussa seuraavasti: 8. Millainen on Jyväskylän ja Keski-Suomen digikulttuuriskenen tilanne nyt? Miten se poikkeaa esim. Helsingistä tai muusta maailmasta? Oma tuntumani on, että digiskene on täällä ollut vähän hajanaista viime vuosiin asti. Esimerkiksi Live Herring on tehnyt täällä määrätietoista työtä paikallisten toimijoiden yhteensaattamiseksi, kiitos heille siitä. En osaa verrata alueellisia tilanteita, sillä tiedän esim. Helsingistä vakiintumattomia tapahtumia tai ryhmittymiä huonosti. Mutta hyviä syitä matkustaa molempiin suuntiin lienee nyt ja tulevaisuudessa. Lue juttu: "Digitaalisen tekemisen festivaali Instanssi ensi viikolla Jyväskylässä" (Digiluovuus.fi 28.2.2012)
 • * 18.2.2012 Chris Hales ja Teijo Pellinen: Vuorovaikutteisen elokuvan esitys

  Chris Hales ja Teijo Pellinen vierailivat keväällä 2012 Arktisen Upeeta -festivaaleilla. Chris Hales ja Teijo Pellinen ovat kiertäneet maailmaa interaktiivisen Cause and Effect –näytöksensä kanssa vuodesta 2003 alkaen. Tämä iloluontoisen intellektuelli elokuvashow antaa katsojilleen mahdollisuuden vaikuttaa valkokankaan tapahtumiin esimerkiksi huutamalla, laulamalla, heiluttamalla tai siirtämällä ripeästi kukkia joukkueensa jäseneltä toiselle. Usein vuorovaikutuksessa ei kuitenkaan ole kyse vain tarinan jatkamisesta suuntaan tai toiseen, vaan elokuvaan osallistuminen voi tuottaa hyvinkin yllättäviä seurauksia valkokankaalla ja sen ulkopuolella. Hales ja Pellinen ohjasivat festivaaleilla kaksipäiväisen mediataiteen työpajan. Live Herring osallistui vierailuun ja oli mukana tuottamassa vierailuun liittynyttä interaktiivisen elokuvan esitystä.
 • * 17.2.2012 Pätkiä-seminaari: Uuden median mahdollisuudet!

  Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvakilpailuun liittyen Live Herring -työryhmä/ Keski-Suomen taidetoimikunta ja Jyväskylän taidemuseo järjestivät yhteistyössä Nordic Glory ry:n kanssa seminaarin otsikolla Uuden median mahdollisuudet! Seminaari järjestettiin osana Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin ohjelmaa Keski-Suomen museon auditoriossa. Iltapäivän ohjelma: Ohjelma: 12.00–13.00 Tutkija, FT Kaarina Koski: Omaehtoinen kulttuuri ja uudet mediat 13.00–14.00 Projektipäällikkö Hanna Wahlman: Kelaamo.fi ja nuoret elokuvien tekijöinä 14.00–14.30 kahvitauko 14.30–15.30 Suomen UNICEFin viestintäjohtaja Jussi Kivipuro: Tarinoilla vaikuttaminen digitaalisissa kanavissa 15.30–16.00 keskustelu/päivän anti Seminaari oli avoin kaikille ja ilmainen. Seminaariin osallistui n. 30 henkilöä.
 • * Lyhytelokuvakilpailu Pätkiä – Lyhäreitä läheltä

  1.12.2011 julkaistun ja vuoden vaihteen yli ulottuneen lyhytelokuvakilpailun teemana oli Elämäni Kuva. Avoimeen kilpailuun etsittiin maksimissaan 3 minuutin lyhytelokuvia, muutoin elokuvan muoto oli vapaa. Kilpailu oli avoin kaikille keskisuomalaisille tekijöille sekä niille, joiden lyhytelokuvalla on selkeä yhteys Keski-Suomeen. Kilpailun ammattilaistuomarina toimi Tomi Puustinen. Lisäksi yleisö pääsi äänestämään oman suosikkinsa. Projektin tuottajana toimi kulttuurituottaja Miia Huttunen. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon ja Nordic Glory ry:n kanssa. Kilpailuun ilmoitettiin 11 teosta, joista ammattilaistuomari jyväskyläläinen elokuvaohjaaja Timo Puustinen valitsi voittajaksi Henri Valkeisen teoksen ”Kahdestaan”. Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Antti Makkosen ja Janne Peräahon teos ”Kalindov seisoi varpaillaan”. Kokonaisäänimäärä oli 331, josta voittaja keräsi n. 32 %. Seuraavan vuoden Pätkiä-kilpailun ilmoittautumisaika aloitettiin 1.10.2012 ja se kesti vuoden loppuun. Kilpailun tuomariksi lupautui PV Lehtonen ja järjestäjätahoksi lähti mukaan aiempien järjestäjien lisäksi Keski-Suomen elokuvakeskus. Projektin tuottaja Miia Huttunen teki Pätkiä -lyhytelokuvakilpailusta konseptimalli ”Näin järjestät lyhytelokuvakilpailun - Konseptointi harrastelijoille suunnatun lyhytelokuvakilpailun järjestämiseksi”. Suomen käsityön museo toteutti mallin avulla Käsityö elämässä -lyhytelokuvakilpailun. http://patkia.wordpress.com
 • * Arduinoware

  Live Herring '11 -tapahtumassa järjestettiin arduinotyöpaja, jonka jälkeen uusista arduinopajoista sekä arduinomateriaaleista tuli useita kyselyitä Live Herringille. Tämän vuoksi Live Herring osti arduino-työpaja/kurssitarpeet (opettaja + 14 kurssilaista), jotka tulivat 2012 lähtien lainattaviksi työpaja-, kurssi- ja kokeilutarkoituksiin Live Herringiltä "documentwarena" eli kuvallista ja sanallista käyttöraportointia vastaan. Vuoden 2012 aikana arduinopaketti deponoitiin säilytettäväksi Hacklab Jyväskylälle. Pakettia hyödynnettiin mm. Elovalo-projektissa.
 • * 16.12.2011 Toimijatapaaminen / pikkujoulut

  Live Herring jatkoi toimijatapaamisten sarjaa pikkujoulujen merkeissä joulukuussa 2011. Tapaamisessa omaa toimintaansa esittelivät Instanssi (digitaalisen tekemisen festivaali), Hacklab JKL sekä Bright Side of the City -projekti. Lisäksi yksittäiset henkilöt esittäytyivät ja kertoivat toiminnastaan. Tapaaminen poiki konkreettisia yhteistyöprojekteja.
 • * 28.10.2011 PRIMÄÄRIT-elokuvaperformanssi

  PRIMÄÄRIT on Sami van Ingenin kahdella tuunatulla 35 mm filmiprojektorilla toteutettu elokuvaperformanssi, jossa livemusiikista vastasivat Jyväskylässä Henri Lindström & Alex Zubkerman. Live Herring järjesti teoksen ensiesityksen Jyväskylässä yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa. Illan ohjelmaa jatkoivat esityksen jälkeen Hearin dj:t. Esitykseen osallistui 38 katsojaa (20 maksanutta ja 18 kutsuvierasta).
 • * 8.8.2011 Live Herring mukana järjestämässä Luhangan Elojuhlan elokuvanäytöstä

  Vuoden komediaelokuvana oli tällä kertaa Jaakko Pakkasvirran ohjaama Ulvova Mylläri vuodelta 1982. Ennen elokuvaa Ilkka Kuukka haastatteli elokuvan naispääosan esittäjää Eija Ahvoa. Elokuvaa katsoi hieman yli 40 tapahtumavierasta.
 • * 27.5.2011 Maagi ja Kiintomielet Saarijärvellä

  Kaksikko kuvittaja Pete Revonkorven ja muusikko Henri Lindström esitti Maagi ja Kiintomielet -teoksen Saarijärvellä Saarijärvi-salissa pe 27.5.2011 kaksi kertaa, päivällä koululaisyleisölle ja iltapäivällä kaikille avoimena yleisöesityksenä. Tapahtuman järjesti Live Herring / Keski-Suomen taidetoimikunta yhteistyössä Saarijärven kaupungin ja Saarijärven museon kanssa ja se oli osa Live Herring '11 -tapahtumakokonaisuutta. Esityksiin osallistui 140 henkilöä.
 • * 5.-7.5.2011 Osallistuminen läänintaiteilijapäiville Turkuun

  Live Herring –työryhmän jäsenet ovat osallistuneet vuosittain läänintaiteilijapäiville. Ne järjestettiin vuonna 2009 Uudellamaalla (Raasepori ja Taamisaari), 2010 Satakunnassa (Rauma), 2011 Varsinais-Suomessa (Turku), 2012 Pirkanmaalla (Tampere) ja 2013 Pohjois-Savossa (Suonenjoki ja Kuopio). Läänintaiteilijapäivät ovat olleet tärkeitä ja hyvin hyödyllisiä kohtaamispaikkoja, joissa on päässyt kuulostelemaan, mitä kollegoilla muualla Suomessa on meneillään ja työnalla. Tunnelmia meille ensimmäisten 2009 Uudellamaalla järjestettyjen läänintaiteilijapäivien jälkeen voi lukea täältä. Liitteenä kollega Hannu Aaltosen kuva läänintaiteilijapäiviltä Turusta. Paikallinen pikkukala tarttui silakoiden rusinasyöttiin kesken perfomanssin. Kala palautettiin kuitenkin uimakuntoisena vapauteen.
 • * 14.4.2011 Live Herringin toiminnan esittely Asenne-seminaarissa Kotkassa

  "Taiteen vastaanottaja on muuttunut passiivisesta kokijasta osallistujaksi ja toimijaksi. Onko taiteen tekijän ja kokijan tehtävät jaettu uudelleen?", kysyttiin Kotkan opiston järjestämässä seminaarissa, joka oli suunnattu taidekasvattajille, opettajille, ohjaajille sekä taiteen tekijöille ja kokijoille. Soile kävi esittelemässä Live Herring -ryhmän toimintaa otsikolla Share and enjoy.
 • * 9.4.–5.6.2011 Saa osallistua! Saarijärven museossa

  Saarijärven museossa esillä ollut Saa osallistua! oli Live Herring ’11 -tapahtuman päänäyttely. Näyttely esitteli pääosin suomalaista nuorten tekijöiden tuoretta mediataidetta. Näyttelyn kuraattori Tomi Knuutila valitsi näyttelyyn teoksia, joiden sisällön teemoista vahvimpina esiin nousevat luonnontieteiden, tekniikan ja taiteen yhtymäkohdat sekä muistamisen, huonekalujen ja tilan yhtymäkohdat. Esillä oli teoksia, jotka syttyvät eloon vain kävijöiden aktiivisella osallistumisella, ilman hiiriä ja näppäimistöjä. Näyttelyn taiteilijat: Tiina Knuutila (FIN / US) * Matti Niinimäki (FIN) * Aki Nyyssönen & Janne Similä (FIN) * Tomi & Mikko Dufva (FIN) * Pauliina Salminen & Andrés Jaschek (FIN/ARG/FRA) * Johanna Vanhala & Maria Sipilä (FIN) * Sebastian Ziegler (FIN/DEU) * Varvara Guljajeva (EST/AUT/ESP). Näyttelyssä järjestettiin kolme yleisöopastusta, joihin osallistui 23 henkilöä. Lisäksi sekä Saarijärven museo että Live Herring -työryhmä järjesti koululaisryhmille ilmaisia opastuksia, joihin osallistui 241 oppilasta. Näyttelyn järjesti Live Herring -työryhmä / Keski-Suomen taidetoimikunta yhdessä Saarijärven museon kanssa. Näyttelyyn tutustui 565 kävijää.
 • * 27.3.2011 Jyväskylän taidemuseon näyttelyn lopettajaiset

  Näyttelyn viimeisenä päivänä The 3 Inch Canvas -kuraattorit Håkan Mitts ja Sanna Sarva kertoivat omasta työskentelystään. Kuraattorivierailun jälkeen vietettiin Teksti | Ääni | Teknologia | Informaatio -näyttelyn päättäjäisiä. Lopettajaisiin osallistui 22 henkilöä.
 • * 22.–23.3.2011 Avoin media -videotyöpaja Jyväskylässä

  Työpajassa harjoiteltiin videon tekemisen perustaitoja ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöä videoeditoinnissa. Valmiit ohjelmat julkaistiin verkossa helsinkiläisellä M2HZ-kaupunkitelevisiokanavalla, joka näkyy ositteessa www.m2hz.net sekä pääkaupunkiseudun kaapeliverkossa näkyvällä yhteisötelevisiokanavalla Stadi.TV:llä. Työpajaan otettiin kymmenen osallistujaa osallistumisjärjestyksessä. Työpajan vetivät Emmi Vainio ja Kalle Kuisma.
 • * 20.3.2011 Pikselikippausta Jyväskylän taidemuseon Holvissa

  Pikselikippauspäivään (KIP = knitting in public) eli neulomaan ja virkkaamaan teknologian innoittamana olivat tervetulleita kaikki innokkaat. Tapahtumassa olivat mukana KipAKAT – Jyväskylässä toimiva käsityöyhteisö, keskisuomalaisten lanka-addiktien tukiryhmä. :)
 • * 19.3.2011 Koelsen kokeellisen elektroniikan työpaja Jyväskylän taidemuseon Holvissa

  Kokeellisen elektroniikan seura muokkaa vanhoista kodinkoneista uudenlaisia ääntätuottavia koneita. Ilmaisessa ja voimessa työpajassa rakennettiin vanhasta elektroniikkaromusta mm. soittimia.
 • * 18.3.2011 Jyväskylän taidemuseossa pohdittiin minkälaista taidetta syntyy elektroniikkaromusta

  Live Herring '11 -taiteilijavieraana Antti Ahonen Kokeellisen elektroniikan seurasta Helsingistä. Hän kertoi kokemuksistaan Koelsen kanssa taiteen marginaaleissa ja tapahtumissa eripuolilla Eurooppaa. Puheenvuoroa oli kuulemassa 7 henkilöä.
 • * 16.3.2011 Äänirunoutta Nokturno-klubilla Jyväskylän taidemuseon Holvissa

  Ernesto Estrella Cózar (New York) * Vadim Kejlin (Pietari) * Virgins of Vladimir. Klubille osallistui 27 henkilöä.
 • * 12.3.2011 Timo Wright House Games -näyttelyn taiteilijavieraana

  House Games on kerrostaloasunnossa järjestettävä nykytaidetriennaali. Yhden viikon ajaksi yksityinen koti muuttuu julkiseksi näyttelytilaksi. House Games –näyttelyn taiteellisena johtajana toimii kuvataiteilija Anna Ruth ja näyttelysihteerinä Juho Jäppinen. Live Herring -työryhmä kutsui tapahtuman vieraaksi valokuvataiteilija Timo Wrightin, joka kävi myös taiteilijavieraana tapahtumassa. http://www.housegames.fi
 • * 12.-13.3.2011 Arduinon alkeet -työpaja Jyväskylässä

  Arduinon alkeet -työpajassa käytiin läpi yksinkertaisia esimerkkejä Arduino-kehitysalustan käytöstä interaktiivisessa taiteessa. Läppäripajana (osallisjilla oma kone) toteutetun työpajan veti mediataiteilija Matti Niinimäki. Kurssi oli ilmainen ja sinne otettiin 10 osallistuaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi täyttyi päivässä.
 • * 11.3.2011 The Future Roots & VJ Månsteri Jyväskylän taidemuseossa

  The Future Roots- yhtyeen keikalla visuaalisesta annista vastasi VJ Månsteri (mediataiteilija Matti Niinimäki). Illan videokuvamaailma rakentui Minja Revonkorven ja Rita Vargasin yhteistyönä syntyneen The Future Roots -levynkansimateriaalin pohjalta. Tapahtumaan osallistui 45 henkilöä.
 • * 10.3.2011 Marko Timlin Live Herring ’11 -vieraana Jyväskylän taidemuseossa

  Äänitaiteilija, säveltäjä, muusikko sekä digitaalisten ja analogisten soitinten keksijä Marko Timlinin taiteellinen ja musiikillinen työ muodostuu soolokonserteista, ääni-installaatioista ja yhteistyöstä muusikoiden, tanssijoiden ja visuaalisen alan taiteilijoiden kanssa. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja esitykseen osallistui 20 henkilöä.
 • * 10.3.2011 Jyväskylän taidemuseossa taiteilijavieraana Matti Niinimäki

  Matti Niinimäki esitteli Jyväskylän taidemuseolla torstaina 10.3. Mixed Up -teoskokonaisuutta, joka yhdistää uusinta sensoriteknologiaa vuosikymmeniä vanhoihin kodinkoneisiin. Teoskokonaisuudessa rikkinäiset ruoanvalmistukseen, leipomiseen ja kodinhoitoon tarkoitetut laitteet ovat saaneet uuden elämän elektronisen musiikin instrumentteina sekä kontrollereina. Teokset tutkivat arkisten eleiden sekä ruoanlaiton ja kodinhoidon termistön yllättäviä yhtäläisyyksiä elektroniseen musiikkiin. Tilaisuudessa nähtiin myös lyhyt performanssi, missä Niinimäki soitti osittain improvisoidun audiovisuaalisen teoksen. Instrumentteina toimivat vanha silitysrauta ja tehosekoitin. Tilaisuuteen osallistui 30 henkilöä.
 • * 6.3.2011 Henri Lindström ja Pete Revonkorpi: Maagi ja Kiintomielet Keuruun museolla

  Kuvittaja Pete Revonkorven ja muusikko Henri Lindströmin yhteistyönä syntyy eläviä ja soivia maalauksia, sanattomia satuja. Kaksikko on esittänyt teoksiaan elävänä yleisön edessä sekä tehnyt erillisiä töitä verkkoon. Tapahtumaan oli ilmainen sisäänpääsy ja paikkoja rajoitetusti. Esityksiin saapui 70 katsojaa.
 • * 3.3.2011 Performanssi Jyväskylän taidemuseossa

  Raisa Marjamäen, Marko Niemen ja Olli-Pekka Tennilän elävää kirjoitusta ja digitaalista runoutta yhdistävä performanssi esitettiin Jyväskylän taidemuseon alagalleriassa. Performanssia seurasi 15 henkilöä.
 • * 24.2.2011 Nokturno-runoklubi Jyväskylän taidemuseossa

  Tilaisuudessa esiintyivät Henriikka Tavi * Tero Hannula * Mari Koski * Sami Nybacka & Kristian Blomberg. Klubille osallistui 42 ihmistä.
 • * 24.2. ja 11.3.2011 Nykytaiteen luennot

  Arteles-keskuksen residenssitaiteilijat esittelivät taiteellista työskentelyään. Englanninkieliset luennot olivat kaikille avoimia ja osallistuminen oli ilmaista. Luennot olivat osa Jyväskylän taidemuseon organisoimaa nykytaidekurssia ja Live Herring ’11 -tapahtumakokonaisuutta. Luennot järjestivät yhteistyössä Arteles, Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurintutkimuksen laitos, Live Herring -työryhmä / Keski-Suomen taidetoimikunta, Luovan valokuvauksen keskus ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Luennoille osallistui 46 henkilöä ja verkossa niitä seurasi 19 henkilöä. Luennoitsijat: Pekka Ruuska, Inga Mustakallio ja Teemu Räsänen (Arteksen residenssitoiminnan esittely) * Richard Ibghy & Marilou Lemmens, Kanada (käsitetaide) * Colin Woodford, USA (äänitaide) * Andreanne Fournier, Québec/Kanada (mediataide) * Jeanne De Petriconi, Ranska (installaatio) * Soraya Rhofir, Ranska (installaatio) * Edward Lawrenson, Iso-Britannia (maalaus) * Matt Sheridan, USA (mediataide) * Hanae Utamura, Japani (transart) * Karin Hodgin Jones, USA (transart) * Merlin Flower, Intia (maalaus) * Anne Marie Dumouchel, Kanada (performanssi, media-taide) * Samantha Epps, Iso-Britannia (tila-aika taide)
 • * 22.2.–27.3.2011 Teksti | Ääni | Teknologia | Informaatio – näyttely Jyväskylän taidemuseossa

  Näyttelyaika jakaantui neljään teemaan, joiden kautta lähestyttiin mediataidetta eri näkökulmista ja lähtökohdista näyttelyn, projektien ja performanssien muodossa. "Teksti"-teeman (VKOT 8-9) kuratoivat videorunoilija J.P.Sipilä ja digitaalisen runouden asiantuntija Marko Niemi, "Ääni"-teeman (VKO 10) kuratoi muusikko Henri Lindström ja "Teknologia"-teeman (VKO 11) kuratoivat kuva- ja mediataiteilija Pilvari Pirtola (Nosfe) ja mediataiteilija Matti Niinimäki. "Informaatio"-teeman (VKO 12) pääosassa oli 3 Inch Canvas -näyttely, joka esitti taidetta kännykässä ja toi esiin interaktiivisia teoksia, jotka kytkeytyvät kännyköihin ja sosiaaliseen mediaan. Kokonaisuuden kuraattorina toimivat Håkan Mitts ja Sanna Sarva. Näyttelyssä tapahtumilla, työpajoilla, performansseilla ja muulla ohjelmalla oli suuri rooli. Museossa mm. lausuttiin runoja, esitettiin ääniteoksia ja musiikkia, tutkittiin, mitä elektroniikkaromusta saatiin aikaan ja neulottiin pikseleiden innoittamana. Karaokea unohtamatta. Näyttelyyn tutustui 2190 kävijää.
 • * 12.2.2011 Pink Twins -klubi Kampus Kinossa / Ilokivessä

  Kotimaisen videotaiteen ja elektronisen musiikin pioneeri Pink Twins esiintyi 12.2.2011 Jyväskylässä osana Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalia ja Live Herring ’11 -tapahtumaa. Klubin järjestivät yhteistyössä Live Herring ’11, Arktisen Upeeta ja Praesens-klubi. Klubille osallistui 35 katsojaa.
 • * 11.2.– 31.3.2011 Epätosi maailma –näyttely Keuruun museossa

  Live Herring '11 -tapahtumakokonaisuuden aloittanut näyttely keskittyi digitaalisiin kuviin, ja sen on kuratoi Live Herring -työryhmä yhteistyössä Keuruun museon henkilökunnan kanssa. Näyttelyn teokset valittiin sekä avoimen teoshaun että kutsujen perusteella. Näyttelyn taiteilijat: Heini Aho, Panu Johansson, Henri Lindström & Pete Revonkorpi, Sirja Moberg sekä Mirja Nuutinen. Lisäksi näyttelyssä oli mahdollisuus tutustua kansainvälisen CologneOff 2011 -videofestivaalin näyttelyä varten kokoamaan videotaidekoosteeseen Imagining the Real. Näyttelyyn tutustui n. 300 kävijää.
 • * Live Herring ’11 –tapahtumakokonaisuus

  Uusmediataiteeseen keskittyvä näyttely- ja tapahtumakokonaisuus toi kevään 2011 aikana mediataidetta esiin mahdollisimman laajasti Keski-Suomen alueella. Tapahtumaan kuului kolme päänäyttelyä, pienempiä näyttelyitä sekä yli 20 erillistapahtumaa, kuten performansseja, luentotilaisuuksia, esityksiä ja työpajoja. Tapahtumasta on tehty erillinen toimintakertomus. Tapahtumakokonaisuus rahoitettiin Live Herring -työryhmän läänintaiteilijabudjetista projektille varatusta osuudesta sekä Suomen kulttuurirahaston (10 000 €) sekä Jyväskylän Taide- ja Tiedesäätiön (3000 €) apurahoista.
 • * 10.2.2011 Videotaideklubi / Cologne Off screening Vakiopaineessa Jyväskylässä

  Live Herring juhlisti Live Herring ’11 -tapahtuman alkua videotaideklubilla, jonka ohjelmassa oli kaksi kansainvälistä videotaidekoostetta, jotka kuratoi kansainvälinen mediataidefestivaali CologneOFF 2011. Live Herring -työryhmä tuotti VIDEOTAIDEKLUBIN yhteistyössä Arktisen Upeeta -festivaalin kanssa. Klubissa oli 26 kävijää.
 • * 30.–31.10.2010 Factory Superstars -messuilla Kaapelilla

  Live Herring -työryhmä osallistui lokakuun lopussa Factory Superstars -messuille tavoitteenaan esitellä työryhmän toimintaa myös Helsingissä. Messujen anti oli kahtalainen: kävijämäärä jäi kokonaisuudessaan suhteellisen pieneksi, mutta toisaalta Live Herring sai merkittäviä kontakteja. Factory Superstars konsepti oli kuitenkin hyvä ympäristö esitellä Live Herringin toimintaa.
 • * 27.10. ja 16.12.2010 Silakkasoppa-toimijatapaamiset

  ”Silakkasoppa”-tapaamisessa 27.10.2010 keskityttiin esittelemään Live Herring '11 -tapahtumaa ja etsimään toimijakentältä yhteistyökuvioita tapahtuman järjestämiseen. Sama ideointi jatkui jouluglögin merkeissä 16.12.2010. Toimijatapaamiset ovat osoittautuneet hyödylliseksi ja tarpeelliseksi toimintamuodoksi. Osallistujia tapaamisissa on ollut 10-20 henkilöä/tapaaminen ja heiltä saatu palaute on ollut kiittävää. Paikalla on ollut esimerkiksi kuva- ja mediataiteilijoita, kulttuurialan tuottajia, elokuvan tai mediataiteen harrastajia, opettajia ja kulttuurialan tuottajia He ovat tuoneet esiin sen, että tapaamisille on tarvetta ja toiveita tapaamisten jatkamiseksi on esitetty. Tapaamiset ovat myös verkostoineet kentän toimijoita.
 • * 8.9.2010 Timo-Pekko Niemisen luento Tulipalloja ja räjähdyksiä -sananen elokuvaefektien tekijältä.

  Timo-Pekko Nieminen kertoi työstään elokuvaefektien parissa ja esitteli erikoistehosteiden uusia kansainvälisiä tuulia. Luennoitsija Timo-Pekko Nieminen työskentelee Lontoossa ja on tehnyt efektejä mm. elokuviin 10 000BC, Quantum of Solace ja Angels and Demons. Live Herringin tuottama ilmainen, kaikille avoin luento aloitti Keski-Suomen elokuvakeskuksen 10-vuotisjuhlien luentosarjan. Luennolle tuli noin 100 kuulijaa.
 • * 8.-9.9.2010 Timo-Pekko Nieminen: Elokuvan erikoisefektien työpaja

  Live Herring ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu toteuttivat yhteistyössä elokuvan erikoisefektien työpajan. Työpajassa opeteltiin efektien tekoa videotuotantoon After Fx -ohjelmalla. Työpaja oli ilmainen, mutta paikkoja oli rajoitetusti. Kurssi täyttyi nopeasti – osallistujia oli kaikkiaan n. 20. Joukossa oli taiteilijoita, alan opiskelijoita (Jao ja JAMK) ja opettajia (Jao), alan yrittäjiä sekä alaa harrastavia henkilöitä. Työpajaan ilmoittautui osallistujia myös Keski-Suomen ulkopuolelta. Osallistujia oli kaikkiaan n. 20.
 • * 3.-10.9.2010 Youth in Action Hankasalmella

  Hankasalmella järjestettiin Youth in Action -ohjelman puitteissa leiri, jossa Hankasalmen ja Viron Häädemeesten nuoria tapasi toisiaan. Leirin ohjelmaan ideoitiin yhdessä Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Marjo Keskisen ja Milla Mäkelän kanssa leiristä kertovan videomateriaalin tuottamista ja leirivideon editointia. Editointiin osallistui apuvoimana Jyväskylän seudun nuorisotiedotuksen nettilehti Painovirheen toimittaja Pia Kautto. Video koostettiin ryhmissä 7.9. ja kaikki 20 nuorta pääsivät vaikuttamaan videon leikkaamiseen.
 • * 30.8.-3.9.2010 Prinsessa-elokuvan kierros Keski-Suomessa

  Prinsessa-kiertue toteutettiin Äänekoskella, Saarijärvellä ja Joutsassa yhdessä Mielenterveyden keskusjärjestön ja Koulukinon kanssa. Kohderyhminä olivat koululaiset ja terveydenhuollon opiskelijat ja ammattilaiset. Elokuvaa olivat esittelemässä ja sen tarinasta keskustelemassa elokuvan ohjaaja Arto Halonen ja kuvaaja Hannu Vitikainen sekä Koulukinon tuottaja Marjo Kovanen. Elokuvan näki noin 250 katsojaa.
 • * 21.7.–7.8.2010 Lyhytelokuvatyöpaja ja Elon juhla -tapahtuma Luhangassa

  Luhangan laulajat järjestivät Elon juhla -kesätapahtuman 7.8. jossa esitettiin Matti Kassilan elokuva Aatamin puvussa... ja vähän Eevankin, joka on suurimmalta osin kuvattu Luhangassa. Ennen elokuvaa järjestettiin elokuvan tekemisen muisteluhetki, jossa luhankalaiset ja elokuvan näyttelijät - Juha Hyppönen ja Marja-Leena Kouki - jakoivat muistojaan kuvausprosessiin liittyen. Matti Kassila lähetti kasetilla äänitervehdyksen omien muistojensa kera juhlakansalle. Elokuvaesitys toteutettiin yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa ja sitä oli seuraamassa yli 90 katsojaa. Tapahtumassa esitettiin myös luhankalaisten kanssa elokuvatyöpajoissa kesällä tehdyt neljä lyhytelokuvaa ja tunnelmapalaa luhankalaisesta elämänmenosta. Työpajaan osallistui kuusi eri ikäistä kunnan asukasta.
 • * 2.7.-15.8.2010 JumboArt-projekti UPM -näyttelyssä

  Live Herring osallistui Uuden Polven Museo -näyttelyyn Säynätsalossa JumboArt-projektiin ilmoitetuista teoksista kootulla koosteella. Mukaan otettiin lähes kaikki projektiin osallistuneet animaatiot; osa jouduttiin jättämään pois teknisistä syistä. Animaatioiden tyylikirjo on laaja ja tekijöihin mahtuu niin ammattitaiteilijoita kuin opiskelijoitakin. UudenPolvenMuseon JumboArt-tekijät: alamela * aroig * cookiis * eetumaa * Päivi Hintsanen * Paevey Hirsiaho * Teemu Keisteri * Iina Kolari * Jonna Markkula * Sirpa Nissinen * Samuli Råman * Oona Tikkaoja * trew * Tiina Törmäkangas
 • * 3.-26.5.2010 Laukaan kirkonkylän koulun elokuvaprojekti

  Laukaan kirkonkylän koulun 5a-luokan kanssa tutustuttiin elokuvan lajityyppeihin ja valmistettiin neljän eri genrekerronnan (kauhu, western, komedia ja toiminta) mukaista lyhytelokuvaa kevätlukukauden aikana. Luokan oppilaat käsikirjoittivat, suunnittelivat sekä kuvasivat ja näyttelivät elokuvat ryhmätöinä. Oppilaiden tukena luokan opettajan Riku Saikkosen lisäksi olivat Päivi Hammaren-Jokela ja Risto Jokela Laukaan kansankuvaajista. Elokuvista järjestettiin ensi-ilta koko koululle 26.5.
 • * 16.–17.4.2010 Informatiivinen videovisualisointi Jyrock-festivaaleilla

  Live Herring -työryhmä tuki Lasse Saaren ja Jani Sorsan Informatiivisen videovisualisoinnin konseptin kokeilua Jyrock-festivaaleilla. Saari & Sorsa kertovat: “Jyrock-festivaali kyseli keväällä 2010 allekirjoittaneilta jonkinlaista videoprojisointia tapahtuman ajaksi. Ensisijainen toive oli saada bändien esiintymiset näkymään eri kerroksissa livenä. Esiintymisten väliajoilla olisi kuitenkin ollut tylsää katsella tyhjää esiintymislavaa valkokankaalta. Siksi innostuimme ideoimaan jotain sekä visuaalista että informatiivista noihin väliaikoihin.”
 • * 4.-5.3.2010 Sami van Ingen: Kokeellisen elokuvan työpaja

  Elokuvaesitykseen liittyen Sami van Ingen ohjasi kaikille avoimen kokeellisen elokuvan työpajan Jyväskylän kaupunginkirjaston Pienessä luentosalissa. Kaikille avoimessa työpajassa luotiin pieniä filmiteoksia työstämällä filminauhaa raaputtamalla, maalaamalla tai muulla tavoin. Materiaaleina käytettiin vanhoja opetus- ja propagandafilmejä sekä mustaa & kirkasta filmipohjaa. Työpajan tuloksia: [youtube id="http://www.youtube.com/watch?v=DjHKZDNPtow" width="600" height="350"]
 • * 3.3.2010 Sami van Ingen: Just One Kiss – kokeellisen elokuvan esitys

  Live Herring järjesti Jyväskylässä 3.3. Sami van Ingenin kokeellisen elokuvan Just One Kiss - The Fall of Ned Kelly esityksen. Esitys on Suomessa toinen. Elokuva sai Suomen ensi-iltansa tammikuussa elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Sami van Ingen esitteli elokuvan ennen näytöstä. Jyväskylässä elokuvaesitystä säesti Henri Lindströmin ja Alex Zubkovin muodostama, elektronista improvisaatiota soittava Keljonlahti 2. Esitys oli maksullinen. Jaakko Karhu: Sami Van Ingen Jyväskylässä 2010: [youtube id="http://www.youtube.com/watch?v=38VZiK9pCeA" width="600" height="350"] Elokuvia hylkykuvista - Sami van Ingen (YLE/Keski-Suomi 4.3.2010)
 • * 24.2.-21.4.2010 Pimp My Gig -klubisarja

  Yhteistyöstä rockin ja VJ-kulttuurin yhdistävän klubisarjan järjestämiseksi alettiin keskustella Jyväskylän elävän musiikin yhdistyksen JELMU ry:n kanssa lokakuussa 2009. Keväällä 2010 järjestettiin kolme klubia: • 24.2. Red Number Two + VJ Hypericum & VJ Naakuma • 17.3. Valley Below + VJ Månsteri • 21.4. Nancy + VJ MetaMystik Klubeilla VJ (video jockey) ja keskisuomalainen rockbändi toteuttivat yhdessä kokonaisvaltaisen keikkakokemuksen, jossa yhdistettiin toisiinsa rock ja yleensä elektroniseen musiikkiin yhdistetty VJ-kulttuuri. Lisätietoja ja lisää kuvia: pimpmygig.org
 • * JumboArt-projekti

  Projektissa etsittiin 10 sekunnin mittaisia flash-animaatioita esitettäväksi Jyväskylän kävelykadulla oleville Jumboscreenin videomainostauluille (kymmenen sekunnin mainospaikalla). Galleria Henkevän Silakan 10s-gallerian kautta lähetetyistä videoista valikoitiin kuukausittain esitettävät videot. Live Herring totetutti projektin yhdessä Jumboscreenin kanssa. JumboArt-projektisihteerinä toimi Satu Viitala.
 • * 15.–19.1.2010 Kivilaitumet-elokuvakiertue

  Dokumenttielokuvaohjaaja Donagh Coleman kiersi maakuntaa 15.–19.1. esitellen elokuvaansa Kivilaitumet ja kertoen Tiibetin ylängöllä elävien paimentolaisten elämästä. Ohjaaja keskusteli yleisön kanssa dokumentin tekemisestä elokuvan jälkeen. Dokumentti esitettiin viisi kertaa Jyväskylässä - yliopistolla ja HUMAK:n kampuksella - sekä Kannonkoskella ja Saarijärvellä. Katsojia kiertueella oli lähes 200. Dokumenttia esitettiin myös marraskuussa Uuraisilla osana Keski-Suomen elokuvakeskuksen Hurmos-tapahtumaa. Katsojia kiertueella oli lähes 200.
 • * 20.11.2009 Galleria Henkevän Silakan avajaisjuhlat Demoskene-klubin muodossa

  Galleria Henkevä Silakka oli pääosan vuodesta 2009 uudistustyön alla. Galleria saatiin uudelleen auki marraskuussa 2009. Henkevän Silakan uudelleenaukeamista juhlistettiin Demoskene-klubin muodossa 20.11.2009. Illan ohjelman koosti ja sen saapui esittämään Jyväskylään Alternative Party ry:ssä vaikuttava helsinkiläinen kuvataiteilija Pilvari Pirtola. Illan aikana esitetään noin 40 demoa suomalaisilta ja ulkomaisilta tekijöiltä, mm. seuraavilta ryhmiltä mfx, Inward, Kosmoplovci, Aspekt, Orange, Matt Current, SQNY, Kewlers, Flo sekä Byterapers. Tapahtumaan oli 3€ sisäänmaksu ja baariympäristöstä johtuen K-18 ikäraja. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin kanssa.
 • * 19.11.2009 dvoted-näytös Arktisen Upeeta -elokuvafestivaaleilla

  Live Herring ja Koulukinon dvoted-hanke järjestivät pohjoismaisten nuorten elokuvaharrastajien lyhytelokuvanäytöksen Arktisen Upeessa. Elokuvat jyrytti dvotedin asettamista ehdokkaista Norssin lukion toisen luokan kuvataiteen ryhmä opettajansa Kerttu Korhosen kanssa.
 • * 19.11.2009 Media on meidän -seminaari Jyväskylän yliopistolla

  Arktisen Upeeta -festivaali järjestettiin Jyväskylässä 19.–22.11.2009. Live Herring osallistui festivaaliin järjestämälllä Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa Media on meidän! -seminaarin, jossa keskityttiin muuttuvaan mediakulttuuriin. Seminaarissa pohdittiin sitä, millaisia tekijöitä meiltä jää mahdollisesti huomaamatta omassa medioituvassa toimintaympäristössämme, millaisia mahdollisuuksia toimintaympäristömme tarjoaa omaan mediailmaisuun, miten oman äänen - ja kuvan -saa kuuluviin ja näkyviin sekä miten tällä toiminnalla päästään vaikuttamaan meille tärkeisiin asioihin. Tilaisuus oli ilmainen ja avoin kaikille. Tilaisuuteen osallistui 57 kuulijaa.
 • * 10.11.2009 My Way –tapahtuman Mediakasvatusilta

  Ilkka kävi My Way -messujen vanhemmille suunnattussa iltaohjelmassa keskustelemassa median merkityksistä ja mediakasvatuksesta
 • * 27.10.2009 Mediaa Keljon vanhainkodissa

  Keljon vanhainkodin miesten ryhmän kanssa veresteltiin muistoja vanhojen filmimateriaalien, äänimaisemien ja kaupunkikaskujen pohjalta kolmena kertana syksyn aikana. Keskusteluja tallennetaan muistelutyön ja mediasisällön tuotannon yhdistämisen testaamisen näkökulmasta. Ryhmän koko vaihteli neljästä kahteentoista.
 • * 12.10.-30.11.2009 Leppälahden Virtapiiri

  Leppälahden Virtapiirissä suunnitelttiin yhdessä piiriläisten kanssa sen toiminnasta kertovaa dokumenttia. Toteutuksesta senioreiden kanssa vastasi Sisko Vähämäki syksyn aikana. Virtapiirissä on mukana 16 aktiivista leppälahtelaista senioria.
 • * Ihme Filmi! -elokuvakasvatushanke

  Live Herring markkinoi valtakunnallista Elokuvakontaktin hallinnoimaa Ihme Filmi! -hanketta, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa nuoret 15 klassikkoelokuvaan ja keskustella verkossa katselukokemuksistaan. Hanke toteutettiin Keski-Suomessa Saarijärvellä, Kannonkoskella ja Korpilahdella.
 • * 24.–26.9.2009 Animoitu liike -työpaja Jyväskylän kaupunginkirjastossa

  Animoitu liike järjestettiin osana Tanssin Aika -festivaalia. Matti Niinimäen ja Päivi Hintsasen suunnittelemassa ja Live Herringin tuottamassa tapahtumassa kävi yhteensä liki 200 kiinnostunutta ja tansseja tehtiin noin sata. Työpaja järjestettiin kaikille avoimena, ilmaisena mediataidetyöpajana, johon saattoi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Työpajaan osallistujat toteuttivat työpajaohjaajien avustuksella oman animaatiohahmonsa, sekä valitsivat animaatioonsa äänimaailman ja maiseman. Kun osallistuja tanssi/liikkui, Niinimäen kehittämä tekniikka muutti tanssin reaaliaikaisesti osallistujan tekemän animaatiohahmon liikeilmaisuksi. Live Herring järjesti avustajiksi ilmoittautuneille ilmaisen kaksipäiväinen Animata-animaatio-ohjelman perusteiden koulutuksen, joka piti Matti Niinimäki. http://www.liveherring.org/animoitu_liike/
 • * Lumière40100-projekti ja Live Herring arpoivat sähköistä visuaalisuutta keskisuomalaisille nuorille

  JAMKin opiskelijoista koostuva Lumière40100-projektiryhmä kokosi varoja Lumière40100-tapahtuman toteuttamista varten myymällä omia visuaalisaatioitaan. Projektin helpottamiseksi päätettiin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: Live Herringillä on tarve viedä maakuntiin uudenlaisia mediataide- ja digikulttuurikokemuksia ja Lumière40100-projektiryhmällä valmista materiaalia, jota voitiin viedä. Live Herring päätti ostaa Lumière40100-projektiryhmältä kaksi visualisointia, jotka päätettiin arpoa kahdelle arvontaan osallistuvalle keskisuomalaiselle koululle tai nuorisotilalle. Arvontaan saivat osallistua kaikki keskisuomalaiset koulut ja nuorisotilat. Osallistujia oli 14 ympäri Keski-Suomea, kuudesta eri kunnasta. Onnetar suosi Säynätsalon Lehtisaaren koululaisia ja Pihtiputaan kunnan nuoria. Uudenlainen toimintametodi ei kuitenkaan ensiyrittämällä onnistunut: päivämääriä ei saatu sovittua (esim. koulun aikatauluongelmat) ja lopulta visutukset jäivät pitämättä. Lumière40100-projektiryhmän kanssa sovittiin, että projektiryhmäläiset korvaavat maksetut visutukset avustamalla vuoden 2010 Live Herring -tapahtumissa.
 • * 28.8.2009 Live Herring kutsuvieraana Suomen kulttuurirahaston neuvottelupäivillä

  Live Herring sai kutsun esitellä omaa toimintaansa Suomen kulttuurirahaston neuvottelupävillä. Esittelyssä käytiin läpi lyhyesti Live Herringin historia ja toimintamalli sekä esiteltiin, mitä olemme saaneet aikaan.
 • * 19.–20.8.2009 Työpaja Mediatai** -tapahtumassa Kuopiossa

  Live Herring kutsuttiin Kuopioon Pohjois-Savon taidetoimikunnan ja SARKA-hankkeen järjestämään Pohjois-Savon media- ja elokuva-alan Mediatai** -tapahtumaan 19.–20.8.2009. Paikalle menivät Soile ja Päivi, jotka vetivät tapahtumassa multilineaarisen kerronnan työpajan sekä esittelivät Illan Virtaa verkostosta -tilaisuudessa Live Herringin toimintaa. Matka synnytti yhteistyön mediataiteilija Sami van Ingenin kanssa.
 • * 13.6.2009 Puheenvuoro Saarijärvellä

  Live Herringillä oli puheenvuoro mediakuvasta ja toimintaympäristömme medioitumisesta Saarijärven kameraseuran lapsille ja nuorille järjestetyn valokuvakilpailun palkitsemistilaisuudessa.
 • * 29.5.2009 Kaikui laulu laaksossa -dokumenttiprojekti Luhangan Tammijärven koululla

  Tammijäven koulu järjesti kevätlukukaudella 2009 monitaiteisen taidekasvatusprojketin, jota, jota rytmittivät William Blaken runot ja Toni Edelmannin sävellykset. Projektia ja sen päättäneen konserin harjoituksia dokumentoitiin Live Herringin avustuksella koulun oppilaitten ja opettajien kanssa niin videolle kuin blogiinkin. Dokumentin ensiaamu oli koulun päättäjäispäivänä 29.5. http://lutablakemusikaali.blogspot.com
 • * 16.5.2009 Pimp My Passport-työpaja Yläkaupungin yössä

  Live Herring -työryhmä kutsui mediataiteilijat Mari Keski-Korsun ja Mika Meskasen toteuttamaan Pimp My Passport -työpajan Jyväskylään. Pimp My Passport -projektissa levitetään tietoutta RFID (Radio frequency identification) -siruista, joka on pakollinen kaikissa uusissa EU-maiden passeissa. Siru on aikaansaanut keskustelua yksityisyyden suojasta, sillä sen sisältämiä henkilötietoja pystyvät käytännössä etälukemaan myös muut kuin viranomaiset. Työpajassa valmistettiin RFID-lukemiselta suojaavia passinkansia. Sen keskiössä olivat myös kansallisuuden symbolit ja niiden tuunaaminen. Työpaja järjestettiin Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa kaikille avoimena, maksuttomana nonstop-työpajana. Passinsuojuksia tehtiin pajassa yli 40 kappaletta. http://www.pimpmypassport.net/project/jyvaeskylae
 • * 14.5.2009 Toimijatapaaminen vol.2 Kirjailijatalolla

  Alternative Partyn edustaja kertoi lokakuussa Helsingin Kaapelitehtaalla tapahtuvasta viikonlopputapahtumasta. Illan aikana esittäytyi Lumière40100-projekti, joka tuo ranskalaisen Digital Slaves -nimisen taiteilijaryhmän Jyväskylään lokakuussa 2009 toteuttamaan rakennusten seinille visuaalisia esityksiä / building mappingia.
 • * 28.4.2009 Erikoisnäytös OKL:n opiskelijoille Luokka-elokuvasta Kampus Kinossa

  Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen kouluttajien ja opiskelijoiden kanssa katsottiin Laurent Cantet´n Luokka-elokuva. Näytöksen jälkeen keskusteltiin monikulttuurisuudesta ja sen ilmenemisestä koulussa, opettaja-oppilas -valta-asetelmasta sekä koulutyöstä ja opettajan ammatista yleensä. Näytökseen osallistui 55 opiskelijaa ja kuusi kouluttajaa.
 • * 25.–26.4.2009 Pelikuvat-näyttely Levels-pelitapahtuman yhteydessä

  Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestämässä kaksipäiväisessä seminaari- ja messutapahtumassa IT-Dynamossa teemoina olivat 2009 sosiaalinen pelaaminen ja mediakasvatus. Live Herring järjesti tapahtuman yhteyteen pienimuotoisen Pelikuvat-näyttelyn, johon haettiin ihmisten omia visuaalisia näkemyksiä peleihin liittyen. Näyttely oli kaikille avoin ja ilmainen.
 • * 31.3.2009 Vierailu elokuvakurssilla Pihlajakoskella

  Jorma K. Lehtonen järjestää vuosittain Pihlajakoskella viikon mittaisen elokuvakurssin toisen asteen opiskelijoille. Live Herringille oli viikosta varattu yksi päivä. Soile ja Päivi pitivät alustukseksi pienen luennon mediakulttuurista ja mediataiteesta ja ohjasivat sen jälkeen käytännön työpajan, jossa mietittiin multilineaarista tarinankerrontaa valokuvien keinoin. Kurssin järjestäjä osallistui vierailun kustannuksiin.
 • * 23.3.2009 Ensimmäinen toimijatapaaminen kirjailijatalolla

  Live Herring -työryhmän läänintaitelijatoiminnan yksi tarkoitus on synnyttää ja vahvistaa alan taiteilijoiden ja toimijoiden yhteistyötä. Live Herring aloitti keväällä 2009 toimijatapaamiset: alan taiteilijoita ja toimijoita kutsuttiin koolle vapaamuotoisiin tapaamisiin, joiden tavoitteena on ollut tutustuttaa kentän toimijoita toinen toisiinsa. Samalla tapaamiset ovat tarjonneet tekijöille mahdollisuuden esitellä omia projektejaan. Ensimmäinen toimijatapaaminen järjestettiin maaliskuussa. Siinä Vladimir Manovski esitteli hänen ja Filip Bojovicin A3.format-julisteprojektin.
 • * Maakunnan toimijoilta kyseltiin:

  Miten mediataide on näkynyt alueella? Onko mediataiteen esittämiseen mielenkiintoa? Millaista mediataidetta halutaan esittää / saada esille? Jos tarjotaan valmista Live Herring -työryhmän mediataiteeseen liittyvää "pakettia" (esim. työpaja, taiteilijan luento, kurssi), ollaanko halukkaita / onko valmiuksia ottaa se  vastaan? Mitkä ovat mielestänne esteitä mediataiteen esittämiseen / näkymiseen / tekemiseen?
 • * 18.3.–5.4.2009 Osallistuminen yhteisölliseen Lentoasema-näyttelyyn Jyväskylän taidemuseossa

  Vapaaehtoiset Siipeilijät ja Jyväskylän taidemuseon henkilökunta rakensivat maaliskuussa Lentämisen ihme -näyttelykokonaisuuteen liittyen Jyväskylän taidemuseon Holvin alagalleriaan ja aulaan Lentoasema-yhteisöteoksen. Live Herring -työryhmä osallistui Lentoaseman rakentamiseen viemällä näyttelyyn esiin yksityiseltä keräilijältä lainattuja lentoaiheisia peliklassikoita, mm. Vectrex-pelikoneen. Lisäksi näyttelyssä oli mahdollisuus kokeilla kykyjään ja testata vapaan lähdekoodin Flight Gear -lentosimulaattoria lentäjäntuolista. Työryhmä kaiveli internet-arkistojen kätköistä myös vanhoja lentoaiheisia filminpätkiä, joista editoitiin kooste, joka projisoitiin taidemuseon Holvin alagallerian seinään. Näyttelyyn ei ollut pääsymaksua.
 • * 6.3.2009 MetalkinG Jyväskylän taidemuseossa

  Maaliskussa Praesens-klubin ja Live Herringin yhteistyöllä Jyväskylään saatiin Tampereen elokuvajuhlille esiintymään tullut kokeellinen elokuvan ja musiikin performanssi MetalkinG. Normaalisti duona esiintyvä MetalkinG toteutui Jyväskylässä triona: mukana olivat ranskalaiset Richarles Bronson (sähköiset instrumentit), Riojim ja La Foxe -ryhmän Gaëlle Rouard (16mm elokuvaprojektorit). Tapahtuma oli avoin kaikille ja ilmainen, mutta sinne pystyttiin ottamaan vain rajoitettu määrä yleisöä. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Praesens-klubi, Live Herring / Keski-Suomen taidetoimikunta, Jyväskylän taidemuseo ja Keski-Suomen elokuvakeskus.
 • * 28.2.2009 Audiovisual Hacking

  Live Herringin edustaja Lasse Saari osallistui Kokeellisen elektroniikan seuran Audiovisual Hacking –työpajaan Helsingissä
 • * 7.2.2009 Vakiopaine – Avajaisklubi

  Live Herring aloitti läänintaiteilijakautensa avajaisklubilla, joka järjestettiin 7.2. Vakiopaineessa. Illan kuva- ja musiikkimaailmasta vastasivat VJ Joel Kivelä ja DJ Hammock. Klubiin oli vapaa sisäänpääsy, mutta baariympäristöstä johtuen K-18 ikäraja.
 • * 1.1.2009 Live Herring läänintaiteilijaksi

  Keski-Suomen taidetoimikunta valitsi Live Herring -työryhmän Keski-Suomen elokuvan ja mediakulttuurin läänintaiteilijaksi vuoden 2009 alusta.